Az új médiatörvény sok változást hoz cégünk életébe, hiszen jelentős médiatartalom-szolgáltató vagyunk, lapunk sajtóterméknek minősül a törvény szerint. Bizonyára tisztában vagytok törvény legapróbb részleteivel is, de a biztonság kedvéért csatolom, olvassátok el még egyszer (kétszer). Kinyomtatni tilos, nincs pénzünk ennyi papírra!
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Őszinte, cenzúrázatlan
Célcsoport: Beosztottaid
2. Felhasználási javaslat
Az új médiatörvény legfontosabb kérdését már tisztáztuk, és adtunk a blogok feljelentéséhez muníciót is. Most a másik oldalról segítünk: ha netes sajtóterméket kiadó céged van, akkor érdemes olyan intézkedéseket bevezetned, amivel megmutathatod mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, mind a feljelentgetni akaró széles néptömegeknek, hogy nálatok nem érdemes törvénysértést keresni, mert az öncenzúra nagyon erős, és jól láthatóan működik.
A jól látható öncenzúra bevezetésében segít ez a levelünk. Munkatársaidnak küldd ki cégen belül, és vezesd is be a levelünkben ajánlott módszereket.
3. A levél
Kedves Kollégák,
 
Az új médiatörvény sok változást hoz cégünk életébe, hiszen jelentős médiatartalom-szolgáltató vagyunk, lapunk sajtóterméknek minősül. Bizonyára tisztában vagytok törvény legapróbb részleteivel is, de a biztonság kedvéért csatolom, olvassátok el még egyszer (kétszer). Kinyomtatni tilos, nincs pénzünk ennyi papírra!
Tehát a változásokról röviden:
  1. Magyarországon nincs cenzúra, és annak érdekében, hogy ne is legyen, önkorlátozást vezetünk be. Nincs szükségünk arra, hogy a NMHH vizsgálatot indítson az általunk közzétett tartalommal kapcsolatban, mert ez hosszú vitákhoz, költséges eljárásokhoz vezethet, az esetleges büntetésekről nem is beszélve. Mi magunk töröljünk minden olyan tartalmat – lehet ez saját cikk, poszt egy blogon, vagy olvasói komment –, ami okot adhat egy kellemetlen félreértésre.
  2. Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Tudatnunk kell az olvasóinkkal és a Hivatallal is, hogy nálunk van erőforrás az előzetes tartalomfigyelésre (még egyszer: ez nem cenzúra, aki ezt terjeszti, azt fegyelmivel kirúgom!). A törölt tartalom helyét jól láthatóan megjelenítjük, ezzel biztosítva azt, hogy ne csak a szerző, hanem mindenki észrevegye, mi résen vagyunk. Ízléses, a lapunk színvilágához igazodó hasábbal kell kitakarni a kényes szövegrészeket, nem fogjuk bugris censored! szövegekkel tönkretenni a dizájnunkat.
  3. Az előzetes tartalomszűrés elvégzésére egy új pozíciót nyitunk, pályázzatok bátran! A munkaköri leírást a csatolt censor.doc tartalmazza.
Kérem a fentiek betartását és az egymással való betartatását, hiszen egy jó közösségben nem csak a vezető érez felelősséget a cég helyes működéséért, hanem az utolsó csavar is.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Az intézkedésnek csak pozitív hatásai lehetnek: megnő az olvasottságotok, hiszen mindenki látni – és kipróbálni – akarja az új működési módotokat; a szűkülő reklámpiac miatt állandóan költséget kell csökkentened, és most lesz olyan munkatársad, aki magától megy el, megspórolva a cégnek a végkielégítést; és talán még a kormányzat is felfigyel rád, esetleg megkínálnak egy jó állással a NMHH-nál.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr452576827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása