2010 augusztusában megrendeztük a Nemzetközi Kommandós Versenyt, ahol 15 magyar, 1 osztrák és 1 szlovák csapat indult, de a nagyarányú magyar túlerő ellenére az első helyezést az osztrákok szerezték meg. Az emberek között nem lehet különbség, a tréningjeink legalább olyan kemények, mint a sógoroké, és mégis, legyőztek bennünket. Hónapokat töltöttem el a verseny elemzésével, néztem a videofelvételeket, beszéltem a kollégákkal, és végül rájöttem, mi okozta a vereségünket.
1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Ajánlat
Stílus: Alázatos
Célcsoport: Pintér Sándor barátod
2. Felhasználási javaslat
A Terrorelhárítási Központ vezetőjeként szeretnéd gyors sikerekkel igazolni a központod létjogosultságát, ehhez azonban nemzetközi eredmények kellenek. Kommandós versenyt kéne nyernetek, de ehhez jobban kéne küzdeni, mint legutóbb. Itt a levelünk a megoldással.
3. A levél
Kedves Sándor!
 
Engedd meg, hogy most barátként, és nem beosztottként keresselek meg. A szolgálati utat mindig betartom és be is tartatom, de ez az eset régóta nyomja a lelkemet, és a hivatalos úton nem akarom eléd terjeszteni.
2010 augusztusában megrendeztük a Nemzetközi Kommandós Versenyt, ahol 15 magyar, 1 osztrák és 1 szlovák csapat indult, de a nagyarányú magyar túlerő ellenére az első helyezést az osztrákok szerezték meg. Az emberek között nem lehet különbség, a tréningjeink legalább olyan kemények, mint a sógoroké, és mégis, legyőztek bennünket. Hónapokat töltöttem el a verseny elemzésével, néztem a videofelvételeket, beszéltem a kollégákkal, és végül rájöttem, mi okozta a vereségünket.
Egyértelmű, hogy a kormányváltás óta nagyot léptünk előre a megelőzés és elhárítás frontján, a Terrorelhárítási Központ megalakításával pedig akár a nemzetközi élvonalba is bekerülhetünk, de a rendvédelmi felszerelésünk még mindig elavult, szinte ugyanazokat a cuccokat használjuk, mint az átkosban. És emiatt veszítettünk: a magyar embertől idegen fegyvert, a gumibotot használjuk kényszerítő eszközként a közelharcban. Évszázadokon keresztül volt egy nagyon hatékony fegyverünk, a fokos, de ezt a nemzetközi trendekhez igazodva lecseréltük a gumibotra alig száz éve. A fokos használata szinte genetikailag épült be a magyar küzdőkultúrába, és ezt a természetes állapotot változtattuk meg a pillanatnyi trendeket követve a gumibotra.
Csináljuk vissza! Legyen ismét a fokos a magyar rendőr fegyvere!
Tiszta szívemből remélem, hogy támogatod az ötletemet. Ha igen, akkor hivatalosan is eléd terjesztem a javaslatot, és ígérem, egy éven belül kiküszöböljük a csorbát, bezúzzuk a labancok fejét!
A fegyverzet megváltoztatásának különösebb költsége nincs, a kiképzésre rendelkezésünkre áll A Tenkes kapitánya című film teljes anyaga, kitűnő fokos-harc jelenetekkel.
Várom visszajelzésedet.
 
Üdv:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Gázspray helyett meg forró szurok, mi?! Hülye vagy, a végén még lefokosnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr482611338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.28. 16:32:50

Az az igazság, hogy nem is olyan régen egy képviselőt átkergetett a városon egy kommandós csapat.
A képviselő egy tizenéves Opel Astrát hajtott, a kommandósok két Nissan Qashquai-jal kergették.

Eredetileg csak meg akarták állítani, de ő nem tudta hogy hivatalosak, hanem hogy két nagyfekete autó barátságtalan, ezért menekülőre fogta. A kommandósok gondolták hogy okkal menekül, tehát utánavetették magukat.

Namost, a képviselő megrémült a két üldüző autótól, és azonnal hívta a forróvonalat (VEZETÉS KÖZBEN). A telefonon aztán tájékoztatták, merthogy bediktálta a rendszámokat, hogy azok igazából hivatalos emberek és legyen oly kedves megállni nekik.

MINDEZIDÁIG tehát a két kommandós terepjáró HASZONTALANUL, SIKERTELENÜL üldüzött át a fél városon egy tizenéves Astrát. Aminek a sofőrje ráadásul még telefontrécselt is közben.

Ezek hogyan is lehetnének bármilyen versenyen is elsők?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 18:19:03

@Laci Today Magazin:

Ha lett volna fokosuk, utolérik. Például az egyik kihajol az ablakon, a kereket valahogy megakasztja a fokossal, és kész. És a Nissannak is lehet itt felelőssége, milyen szar autót csinálnak.

RomBold! (törölt) 2011.01.29. 13:39:27

Nissan qashqai az nem paintbalozáshoz való játszótéri-városi autó?

RomBold! (törölt) 2011.01.29. 13:44:37

Amúgy a képviselő nagyon gyanús nekem!

Tizenéves Opel Astra? Miért nem taknyos Audival jár?

A történet szereplői egyszerűen nem a megfelelő gépjárművet használták, ez lehetett a gubanc oka.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.29. 18:44:56

@RomBold!:

Valóban ez egy lúzer képviselő lehetett, remélhetőleg már nincs is a parlamentben, hiszen aki egy felsőkategóriás autót nem tud összehozni magának, arra hogy bízhatnánk a gazdaságot például.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.30. 13:00:10

@Levéltáros: hátigen, a képviselő nekem is hiteltelen. Pl jobban vezet, mint képvisel.

@RomBold!: a Nissan Quashqai vagy hogyírják, semmire nem jó: terepre nemazigazi, vársba meg otromba. Olyan, mintha mackóban mennél színházba. Nekem a "városi terepjáró" mint fogalom, úgy ahogy van hülyeség. Valós haszna nincsen, egyetlen előnye, hogy a kisfarkúak egy ilyen autóban komolyabb férfinak érzik magukat.
süti beállítások módosítása