Levéltáros 2009.12.18. 22:17

Tudtad?

Iktatószám: tizenhat

1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Tudományos
Stílus: Okoskodó
Célcsoport: Barátok, kollégák
2. Felhasználási javaslat
Egy ideje már azt érzed a munkahelyeden és a barátaid között is, hogy alacsonyabb rendű vagy. Nem vesznek komolyan, ha valamihez hozzászólsz, akkor maximum legyintenek.
A minden területre érvényes kompetenciádat egyértelművé kell tenni, megkerülhetetlen szaktekintéllyé kell válnod. Ez a levél az első lépés, először megmutatja mindenkinek, hogy te egy el nem ismert zseni vagy, ráadásul segítséget is kérsz tőlük, tehát ők is a magaskultúra és az intelligencia letéteményesei. Nézz vissza a Levéltárba többször, mert a zseniség nem vaku, hanem folyamatos lángoszlop. (Kell még okos levél, hogy okosnak is tűnj.)
3. A levél
Kedves Barátaim,
 
Mostanában azt azték – tolték konfliktussal foglalkozom kevés kis szabadidőmben, és megakadtam, kellene egy kis segítség tőletek.
Mint azt bizonyára tudjátok, a két közép-amerikai indián törzs a mai Mexikó területén élt, és a tolték birodalmat igázták le az aztékok a 13. században. Talán a legagresszívebb két nép volt ez, a harc volt a lételemük. Na most én a katonai szervezetrendszerüket kutatom, és találtam egy problémát.
A toltékok nagyon hatékony katonai szervezetrendszert működtettek, Quetzalcoatl uralkodó mindenkit leigázott, de hát az erősnél is van erősebb, és az aztékok meg őket igázták le. Acamapicstli és fia, Vitzilivitl elképesztően erős birodalmat alapítottak. És miután győztek, átvették a vesztesek katonai szervezetrendszerét, mivel azt jobbnak találták, mint a sajátjukat.
Mitől lehet egy vesztes katonai szervezetrendszer jobb, mint a győztesé?
Erre keresem a választ már hetek óta, de nem találom a megoldást, és bízom benne, ti tudtok segíteni. Talán a vallás a kulcs, mivel Ketzalcoatlot, a toltékok hosszúorrú istenét az aztékok is az emberiség teremtőjének tekintették. Vagy a navatl nyelv, ahonnan a tomato szó (paradicsom angolul, de hát persze nektek nem kell mondani) származik? Nem tudom. Az téma szerintem simán az általános műveltség része, nem kell kutatásokat folytatni miattam, csak én már nem veszem észre a nyilvánvalót, mivel elmerültem a részletekben. De a friss szemetek talán segít.
Ha mégsem megy a megfejtés nektek sem, sebaj, a másik kutatási témám – a minden dolgok elmélete (TOE) – most kezd izgalmas lenni, a gravitáció és az erős kölcsönhatás közti összefüggés már megvan.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Egy fecske nem csinál nyarat, nem leszel a társaság Einsteinje rögtön. De kitartó munkával és némi szerencsével lassan a társaság hülyéjéből egyenrangú taggá válsz. Nem túl gyors folyamat, sok buktatója van, és ha tényleg hülye vagy, akkor nincs segítség. Ez a levél egy teszt is lehet, ha nincs hatása, akkor fogadd el, hogy alacsonyabb rendű vagy.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr661607936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása