Nagyon örültem az alkotmányozással kapcsolatos levelüknek, mert mostanában pont az alkotmány járt a fejemben, és írtam is egyet.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Ajánlat
Stílus: Felelősségteljes
Célcsoport: Nemzeti Konzultációs Testület
2. Felhasználási javaslat
Úgy tűnik, áldozatos munkánk gyümölcse végre beért; a levelezés elfoglalta méltó helyét az ország formálásában; legfontosabb törvényünk, az Alkotmány megalkotásához kéri a Kormány a szavazópolgárok segítségét – levélben!
Egy ilyen komoly kérésre illik válaszolni, és mivel az Alkotmány nem vicc – hiszen hosszú időre meghatározza egy ország jövőjét –, mi elkészítettük a komoly és felelősségteljes állampolgár válaszát, te csak küldd vissza a Nemzeti Konzultációs Testületnek.
Légy te is része a történelem formálásának, támogasd a Levéltár Alkotmányát!
3. A levél
Tisztelt Nemzeti Konzultációs Testület!
 
Nagyon örültem az alkotmányozással kapcsolatos levelüknek, mert mostanában pont az alkotmány járt a fejemben, és írtam is egyet. Nem is rabolom az idejüket – Önök se rabolják a sajátjukat, használják nyugodtan az Alkotmányomat –, hanem küldöm az általam elkészített alaptörvényt, ami korszerű (rövid), takarékos (átláthatósága és egyszerűsége miatt nincs szükség Alkotmánybíróságra), és mindenki számára elfogadható (ezt nem részletezem, de elhihetik, ha mondom).
Ja, a kérdéseik értelmetlenek, nem is válaszolom meg őket.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
 
ALKOTMÁNY
 
1. §      Magyarország: levéltár köztársaság.
2. §      (1) A Magyar Levéltár Köztársaság független, demokratikus jogállam.
             (2) A Magyar Levéltár Köztársaságban minden hatalom a Levéltárosé, aki a népszuverenitást közvetlenül gyakorolja.
             (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a Levéltáros hatalmának erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
3. §      A Magyar Levéltár Köztársaságban a pártok a Levéltáros, az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek.
4. §      (1) A Magyar Levéltár Köztársaság elutasítja a háborút, mint a nemzetek közötti viták megoldásának eszközét, és tartózkodik a más államok függetlensége vagy területi épsége ellen irányuló erőszak alkalmazásától, kivéve, ha az a Magyar Levéltár Köztársaságnak és a Levéltárosnak megéri.
             (2) A Magyar Levéltár Köztársaság együttműködésre törekszik a világ valamennyi népével és országával, ennek érdekében kiterjedt levelezést köteles folytatni mindenki mindenkivel.
5. §      A magyar állam tulajdona a Levéltáros vagyona, a Levéltáros tulajdona a magyar állam vagyona.
6. §      A Magyar Levéltár Köztársaság biztosítja a Levéltárosnak a tulajdonához való jogot.
7. §      (1) Magyarország államfője a Levéltáros, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.
             (2) A Levéltáros a Magyar Honvédség főparancsnoka.
8. §     Alkotmánybíróság nincsen, mert az Alkotmány végleges, örök és megmásíthatatlan, valamint vitatkozni rajta értelmetlen, mert egyszerű és átlátható.
9. §      (1) A Magyar Nemzeti Bank a Magyar Levéltár Köztársaság központi bankja.
             (2) A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Levéltáros.
10. §   (1) A Kormány miniszterelnökből (aki a Levéltáros) és miniszterekből áll.
             (2) A minisztereket a Levéltáros nevezi ki és menti fel.
11. §    (1) A Magyar Honvédség alapvető kötelessége a Levéltáros, a Levéltár és a haza katonai védelme és a nemzetközi szerződésből eredő kollektív védelmi feladatok ellátása.
             (2) A Rendőrség feladata ugyanez.
12. §    (1) A Magyar Levéltár Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől csak a Levéltáros foszthat meg bárkit is.
             (2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni, kivéve, ha a Levéltáros elrendeli.
13. §    (1) A Magyar Levéltár Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, de a Levéltáros egyenlőbb.
              (2) A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg, vagy a Levéltáros nem mondja, hogy bűnös.
14. §    Választások nincsenek.
15. §    Az Alkotmány a Magyar Levéltár Köztársaság alaptörvénye.
4. A levél hatása
Ha elfogadásra kerül a Levéltár Alkotmánya, nem leszünk hálátlanok!

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr252718920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása