Iktatószám: tizennyolc

1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Esemény
Stílus: Törleszkedő
Célcsoport: Testvéreid
2. Felhasználási javaslat
Jön a karácsony, ajándékot kellene venni a szüleidnek, de nincs idő már a vásárlásra, ráadásul költeni sem akarsz feleslegesen. A testvéreid összedobtak egy kis pénzt, és közösen vettek ajándékot a szüleiteknek, de amikor erről téged kérdeztek, te magabiztosan kijelentetted, hogy nem közösködsz, mert úgy illik, hogy mindenki önállóan intézi az ajándékozást. A szüleitek ezt minimum megérdemlik, tisztességes embert neveltek belőletek, bár ezt a közös ajándékozási ötletet látva úgy gondolod, hogy a tisztességbe egy kis simliskedés csúszott az ő esetükben.
Innen kéne visszatáncolni, és úgy beszállni a közösbe, hogy az ne kerüljön neked semmibe.
3. A levél
Sziasztok tesók,
 
Itt van megint a karácsony, a legszebb családi ünnep. Anyu és Apu valami igazán szépet érdemelne, hiszen <a gyerekek száma> gyereket felneveltek, mindannyian sikeresen megálljuk a helyünket az életben. Igaz ugyan, hogy nekem az utóbbi egy-két hónap nem jött össze, de ezzel most nem akarlak benneteket zavarni, majd az Ünnepek után mindent elmesélek, ha addig még kihúzom valahogyan.
Egy apró kérésem lenne felétek, szeretnék Anyuék közös ajándékába én is beszállni, de a részemet csak később tudom kifizetni. Sajnos közbejött pár olyan váratlan kiadás, amit nem tudtam tervezni, és hát az egészségén az ember nem spórolhat.
Előre is köszönöm a pozitív hozzáállásotokat, mindig jó testvérek voltunk mi, és kire számíthat az ember, ha nem a családjára. Akkor Szenteste találkozunk Anyuéknál, 99%, hogy ott leszek, mert sikerült megmentenem a zaciból a nagykabátom.
Nekem ne is vegyetek semmit, én sem tudok most nektek ajándékot adni. Ha ti esetleg már megvettétek az enyémet, akkor azért ne vesszen kárba.
 
Puszi,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Testvéreid bevesznek a közösbe, a karácsony jól sikerül. Néhányszor ugyan megjegyzik, hogy a fizetés részét a dolognak elbliccelted, de nem lesz nagyobb veszekedés, hiszen megkönnyebbülnek, hogy nem vagy beteg. A legtöbb családban, ahol felmerül a közös ajándékozás ötlete, tudják, hogy a családját az ember nem választja, azt kell elfogadni, ami van, és kihozni belőle a legtöbb jót.
Hogy bizonyítsd nekik, benned is van egy szikrányi jóság, anyád születésnapjára te szervezd a közös ajándékozást, és legyél gálánsabb, mint általában (fizesd ki a részedet). A következő karácsonyt így megint megúszhatod.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr161613283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása