Iktatószám: harmincegy

1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Magyarázat
Stílus: Gátlástalan
Célcsoport: Kamasz gyereked
2. Felhasználási javaslat
Válófélben vagy, mégpedig azért, mert 15 évnyi házasság után rájöttél, mi is az a szerelem, megtaláltad a nagy Ő-t. Az új barátod fiatal, rendkívül vonzó világfi. Nem tudja, hogy van egy kamasz fiad, és nem is fogja megtudni soha, mert a fiadnak ezzel a levéllel megmagyarázod, hogy anyuka új életet kezd, mostantól sokat utazgat, és egyébként is, egy fiúnak az apja mellett van a helye. Az anya – gyerek kapcsolat mostantól szünetelni fog.
Fúj. De jobb ez a levél, mintha mindezt személyesen magyaráznád el a fiadnak.
3. A levél
Kisfiam, Csillagom,
 
Apád és én úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk az életünket, mert együtt már olyan sok időt eltöltöttünk, hogy nem maradt mondanivalónk egymásnak. Te sem sokat beszélsz velem, hiába, a kamaszkor. Én pedig unatkozom.
Most elutazom messzire, egy darabig nem találkozunk, de te legyél jó fiú és fogadj szót Apádnak. Ha Apád valami rosszat mond rólam, ne higgy neki, én rendes társa és jó anya voltam mindig, csak hát a körülmények változnak.
A lányokkal vigyázz, és a kábítószert, alkoholt kerüld, nem rendes embernek valók ezek! Meg tanulj is rendesen. Most mennem kell drágám, majd még írok.
 
Puszillak,
Anyuka
4. A levél hatása
Az a sok szeretet, amit eddig a fiad tőled kapott, mostantól nagyon hiányozni fog neki, de talán egy B kategóriás DVD megnézésével kiheveri a traumát. Ne vádold magad, felesleges, tényleg bűnös vagy.
Élvezd az új szerelmet, és ha egy napon egyedül maradsz, ne rohanj vigaszért a fiadhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr281638061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 20:04:21

...és hány ilyen példa van. De az igazi az, ha ehhez majd mellékeled a gyermek válaszlevelét. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.03. 20:47:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egész jó ötlet, köszi, ilyen mélyen nem is gondoltam még bele :)
süti beállítások módosítása