1. Kategorizálás

Kategória: Hivatalos
Alkategória: Tudományos
Stílus: Szakszerű
Célcsoport: Központi Statisztikai Hivatal
2. Felhasználási javaslat
Már megint meggyűlt a bajod az Adóhivatallal, pedig egy időre sikerült lenyugtatnod őket, de támadnak újra és újra, egyre nagyobb összeget követelnek rajtad. Mese nincs, a legnagyobb trükköt kell bedobnod: nem is vagy ember, nem fizethetsz adót.
Nem egyszerű egy ilyen hadművelet végrehajtása, némi előkészületet igényel. Először egy levél a Központi Statisztikai Hivatalnak, majd erre hivatkozva mehet az APEH felé a felszólítás, hogy szálljanak le rólad, a KSH felé már jelezted, hogy kiszállsz.
A KSH-nak írott levelet itt találod, az APEH felé a többit önállóan intézd. Ez egy macsó levél, csak férfiként küldheted.
3. A levél
Tárgy: 2001-es népszámlálási adatok módosítása
Tisztelt KSH!
 
Módosítási kérelmet nyújtok be Önökhöz visszamenőleges hatállyal a 2001-es népszámlálási adatok megváltoztatására. Az okokat később részletezem.
Kérem, hogy a „Népszámlálás 2001” kiadvány „18. Demográfiai adatok” kötetben az idézett sort javítsák:
A lakónépesség 2001. február 1-jén 10 millió 198 ezer fő volt, 1990-hez viszonyítva 1,7 százalékkal csökkent.
erre:
A lakónépesség 2001. február 1-jén 10 millió 197 ezer 999 fő volt, 1990-hez viszonyítva 1,7 százalékkal csökkent.
Valamint kérem, hogy szintén visszamenőleges hatállyal a kapcsolódó 31 kötet statisztikai adatait is vizsgálják felül a fenti módosításnak megfelelően. A „22. Termékenységi adatok” kötet módosítása nem szükséges, férfi voltam az adatfelvétel időpontjában is.
A változtatási kérelmem okai a következők:
  • A Freedom House kiadványa, a „Freedom in the World” 2009-es adatai szerint 89 szabad ország van, 47 nem szabad ellenében (58 ország részlegesen szabad). A 2006-os „Freedom in the World” felmérés szerint több szabad és kevesebb nem szabad ország volt a világon (90 szabad, 58 részlegesen szabad és 45 nem szabad ország volt). Visszafelé megy a világ.
  • A globális felmelegedés miatt már eddig is 70 békafaj pusztult ki, Camille Parmesan nagyszerű tanulmányában tárta fel a részleteket. Ez csak a kezdet.
  • Az ENSZ egészségügyi szerve szerint az AIDS és további 38 új betegség – amelyek még ismeretlenek voltak az előző generációk számára –, veszélyezteti az emberi populációt. Gaia védekezik.
Folytathatnám még az okokat a végtelenségig, amik azt bizonyítják, hogy az emberiség elbukott. Tönkretesszük környezetünket, bolygónkat, néhány generáción belül kipusztulunk, és magunkkal rántjuk a teljes ökoszisztémát, még atomháború sem kell hozzá.
A magam részéről ebből elég, a jövőben nem kívánok az emberi fajhoz tartozni, tehát kérem, hogy az elmúlt népszámlálási adatokat módosítsák, kivonulok a homo sapiens kategóriából. Döntésem végleges.
 
Üdvözlettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
A KSH nem válaszol, de az APEH-ra gyakorolt hatást a Levéltár csapata sem tudja megjósolni, ugyanis több pletykát hallottunk már arról, hogy az adóellenőrök sem emberek, így nem tudjuk, mi lesz a reakciójuk. De értesíts minket az eredményről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr291689000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása