1. Kategorizálás

Kategória: Családi
Alkategória: Kérés
Stílus: Nyalizó
Célcsoport: Nagybátyád, az önkormányzati képviselő
2. Felhasználási javaslat
Valami nagyon félresiklott valahol, a mesében Lúdas Matyi győzött, most mégis te törlöd a könnyeidet.
Ez történt: egy brutális vadállat rád támadt, és lenyomott a torkodon egy chilivel átitatott papír kétszázast. Megértetted azonnal, hogy ez annak az arrogáns gazdag embernek az üzenete, akitől pénzt kértél, és miután elutasított, kicsit megaláztad egy forgalomból kivont papír kétszázas elküldésével.
Innentől viszont nem a terveid szerint alakultak a dolgok, mert te tovább akartad alázni nyilvánosan, valami bulvárlapnak elküldve a levelét, hogy íme, az ún. társadalmi problémákra fogékony milliárdos, aki bunkó, sóher és humortalan. Ehelyett téged aláztak meg, mégpedig egy entellektüel számára a legsértőbb módon, fizikai erőszakkal.
Jó, hogy van egy befolyásos politikus nagybátyád, aki önkormányzati képviselő, a rendvédelmi bizottság elnökhelyettese, és az egész megyét ugráltatja, ha kell. Most megkéred ezzel a levéllel, hogy segítsen neked visszavágni.
3. A levél
Kedves <nagybátyád keresztneve> bátyám!
 
Ritkán kérem a segítségedet, mert tudom, hogy elfoglalt ember vagy, aki a közösségért, és nem a saját boldogulásáért dolgozik, de most nem tudom nélküled kezelni azt a helyzetet, amibe kerültem.
<A milliárdos ellenséged neve> megalázott, megveretett a gyermekeim szeme láttára, a „bűnöm” pedig mindössze az volt, hogy adományt kértem tőle a szorult helyzetemre való hivatkozással. Egy állat az ilyen, rosszabb, mint a verőembere, aki végrehajtotta az ítéletét. Rajtam, kegyetlenül!
Nekem nincsenek testőreim, alkalmazottaim vagy rendőri kapcsolataim, csak hozzád fordulhatok. Valahogy büntesd meg ezt az embert, nem tudom, hogyan, de te mindenkit ismersz a megyében, valami fogást csak találsz rajta.
Úgy tűnhet, mintha a hozzád fűződő a rokoni kapcsolatomat akarnám kihasználni egy magánjellegű konfliktus megoldásában – pazarolva a köz erőforrásait –, de ha távolabbi perspektívából nézzük a helyzetet, akkor a közösséget megrontó, deviáns elem megleckéztetése a cél, ami már szinte a feladatod önkormányzati vezetőként.
Remélem, megérted megalázott helyzetemet és segítesz visszaállítani a méltóságomat. Előre is köszönöm,
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nagybátyád szeret a jótevő képében tetszelegni, ezért elindítja a revans szervezését. Csak reménykedünk benne, hogy sikerül összehoznia, mert sötét fellegek gyülekeznek felette.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr351707836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamis Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.04. 21:38:58

Meddig tartható még ez a magas színvonal, bírjátok még erővel?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.04. 21:40:54

@Hamis Levéltáros: Majd megtudod a harmadik Hírlevélből, ha bírod addig türelemmel.
süti beállítások módosítása