1. Kategorizálás

Kategória: Reklám
Alkategória: Kérés
Stílus: Elszállt művészi
Célcsoport: Közös képviselők
2. Felhasználási javaslat
Meg nem értett képzőművész vagy, kevés eladott művel, még kevesebb kiállítással. Egy kicsit ismertebbé kellene tenned a nevedet, és az sem lenne rossz, ha egy korszakalkotó mű lenne az, ami a világot felforgatva híressé tesz. Ha vagy egy ilyen korszakalkotó ötleted – ami konkrétan a pointillizmus a budapesti háztetőkön, egy kép, ami csak repülőről élvezhető –, akkor itt ez a levél, amivel beindíthatod a projektet, reklámozod a koncepciót és szponzorokat gyűjthetsz a kivitelezéshez.
3. A levél
Kedves Hölgyem/Uram!
 
Ismert festőművész vagyok, talán találkozott már a képeimmel, ha máshol nem, a legutóbbi kiállításomon a csepeli Trófea sörözőben. Sokan látogatták az elmúlt hetekben, a kultúra és az italozás összetartozó fogalmak, saját példámmal is tudom ezt igazolni.
Most azonban nem a megfestett képeimről, vagy a nagyszerű kiállításaimról szeretnék Önnek információt adni, hanem egy elképesztő jelentőségű mű megvalósításához kérem a támogatását. Szeretné, ha Budapest a világ kultúrájának a fővárosa lenne? Nem egy évre, mint az Európa Kulturális Fővárosa program kapcsán lehetőséget kapó városok, hanem örökre és visszavonhatatlanul.
A most még tervezési fázisban lévő ötletem ezt kínálja, egy korszakalkotó ideát, ami a várost és a művészetet a lehető legkonkrétabban összekapcsolja, és gigantikus méretéből adódóan világfigyelmet kap.
Pointillizmus a háztetők segítségével, avagy óriáskép Budapestre festve.
Igen, jól látja, az ötletem lényege, hogy a vászon Budapest, a háztetők pedig a pointillizmusra jellemző egyszínű pontok, ahol az egymás melletti különböző színű tetők optikai színkeveréssel adják ki a kívánt színt, alakot és formát.
Nem kevesebbet szeretnék, mint azt, hogy akkora arcképet festek, amekkora Budapest, és minden ház teteje egy-egy elemi egyszínű képpont ebben a hatalmas képben. Ez pontos tervezést igényel, de jártasságom az impresszionista színelméletben és a gyakorlati festészetben lehetővé teszi, hogy a végeredmény tökéletes legyen (és 10000 méter magasról már látható is, ha tiszta az ég). Az, hogy az arckép kit fog ábrázolni, egyelőre titok, de a Parlamentnek és a WestEnd bevásárlóközpontnak komoly szerepe lesz benne, szem környéki ráncként.
Ön, mint közös képviselő még egy előnyt fel tud mutatni a magas kultúra támogatása mellett: a színes cserepek kihelyezése egyben tetőfelújítást is jelent, ezért a ház lakásainak értéke növekszik, mindenki jól jár. Cserébe viszont kérem, hogy az általam megadott színű cserepeket használják a renováláskor.
Egyelőre csak a visszajelzését kérem, hogy a ház lakóival a tetőfelújítást leegyeztette, vállalják a közös költség megemelt fizetését, ami az új tetőhöz kapcsolódó beruházásokat és az én tiszteletdíjamat fedezik. A konkrét lépésekről később tájékoztatom.
Kivételes lehetőséget ajánlok Önnek, most része lehet a művészetet megreformáló új irányzat, a városi tetőpont festészet kialakulásának. Válaszát várom mihamarább, és ne feledje, az embert a művészet különbözteti meg az állattól.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ekkora faszságot ki látott már? El tudod képzelni, hogy Budapest összes háza új színes cserepet kap csak azért, hogy a te műved megvalósulhasson, ráadásul láthatatlan az egész? Művész vagy, de ennyire nem kellene elszakadni a válóságtól. Valami gazdasági képzésre lenne szükséged, mi mennyibe kerül és mi eladható, és ha megértetted, hogy mekkora a mozgástered, tervezz egy új projektet, az talán bejön.
Ez az elgondolás legfeljebb arra jó, hogy a többi meg nem értett művészhaveroddal keseregjetek együtt, és a ki-tud-nagyobb-meg-nem-valósult-projektet-mondani versenyben dobogós legyél. Első soha nem lehetsz, azok mindig mi vagyunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr51737770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása