1. Kategorizálás

Kategória: Közösségi
Alkategória: Elutasítás
Stílus: Művészkedő
Célcsoport: Alkotóműhely tagjai
2. Felhasználási javaslat
Folyamatosan szédülsz és hullámokban jön rád a lázroham az irigységtől azóta, hogy megkaptad barátaidtól az alkotóműhelyetek egyik tehetségtelen tagjának reklámját a megvalósíthatatlan megaprojektjéről. „Pointillizmus a tetőkkel”, még mit nem! Már első pillantásra is látszik a tervről, hogy komplett hülyeség, de nagyon megdobta a szerző eladásait, veszik a képeit, mint a cukrot, mert bekerült a mainstream festők belső köreibe ezzel az extravagáns ötlettel.
Kis aknamunkába kezdesz, levelet írsz az alkotóműhelyetek tagjainak, hogy elérd a kizárását ennek a tehetségtelen rajzolónak, mert mit is kereshetne egy olyan ember közöttetek, aki el tudja adni a képeit? Az ihletet a megnemértettség és az éhezés táplálja, a művész fest, nem pedig image-et épít magának. Egyébként pedig rohadjon meg az, aki nálad sikeresebb.
Íme a megfelelő levél ehhez, nem kell megírnod, fess nyugodtan tovább.
3. A levél
Művésztársak, testvéreim,
 
Egy vérlázító akció megtorlásához kérem a formális hozzájárulásotokat. Egy kivételével a művészetnek szenteltük az életünket, alázattal szolgáljuk a tehetségünket, de ez az egy tönkretehet mindent. Közösségünk oázis volt az elanyagiasodott világban, egy pihenő és éltető hely, amit nem tett tönkre az üzlet mindent megnyomorító hatása. Eddig.
Emlékeztek, amikor elkezdtük felépíteni műhelyünket, semmink nem volt, csak a lelkesedés és némi sárga festék, de ebből is előny kovácsoltunk, ezért lettünk SárMűGaHely. Szárnyalt a szellem, boldogok voltunk, jobbnál jobb képek születtek kezeink alatt, ahogy egyre több színű festéket sikerült vásárolnunk. Szegények voltunk, de büszkék, mert létrehoztunk valamit, valamit, ami maradandó és érték minden értő számára.
Ezt a szellemiséget tenné most tönkre ez a szemét mázoló. Egyértelmű, hogy a gátlástalan önreklám következménye csak az alkotókörből való végleges kizárása és a visszamenőleges kiretusálása lehet.  Megszavazzuk? Rendben, hétvégén, amikor összegyűlünk a közös fohászra múzsánkhoz, hajtsuk végre a rituális eliminálást. Fekete festéket viszek.
A kizárás egyben megtisztulás is lesz, én őszintén hiszem, hogy így vissza tudunk térni a kezdetekhez, a gyermekien tiszta látásmódhoz.
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Kizárjátok, még szép, hiszen ő az egyetlen sikeres festő közöttetek, mindenki utálja. A gyermeki látásmód tényleg jellemző rátok, irigyek vagytok nagyon. A kizárás azonban nem hozza meg a kívánt hatást, titeket továbbra sem fog keresni senki, nem lesz új kiállítás, sem vevő a mázolmányaitokra. Nem a reklám az ellenségetek, hanem a tehetségtelenségetek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr291767571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása