Az anonimitásnak az én esetemben nagy jelentősége van: az ismertségem és a társadalomban betöltött szerepem miatt nem engedhettem meg magamnak, hogy a nevemet egy szórakoztató bloggal összekössék – gondoltam.
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Esemény
Stílus: Büszkélkedő
Célcsoport: Olvasóid
2. Felhasználási javaslat
Ma Magyarországon a népesség kb. 10%-a rendszeres internetező, ennek a 10%-nak pedig a tizede rendszeres blog olvasó, és minden tizedik olvasóból lesz blogger. Tíz blogból csak egy éri meg az egyhónapos jubileumát, és ezek közül is csak minden tizedik az, ahol megszületik a századik poszt. Tízből egy olyan blog van, ahol ez a jubileumi bejegyzés olvasásra is méltó, mert szórakoztató és magas színvonalú a blog maga. Az ilyen bloggerek nagy része hétköznapi ember, ám tízből egy ismert közéleti személy, aki álnév mögül posztol. Neki szól ez a levél.
Hamarosan blogod elérkezik a századik poszthoz. Szép kerek szám, illendő megünnepelni, de az ünneplésnek csak akkor van értelme, ha az ünnepi posztot el is olvassák. A legjobb módszer az olvasók gyűjtésére egy beharangozó poszt: a kilencvenkilencediket szenteld az ünnep előkészítésére. Legyen felcsigázó, adjon már ez a kilencvenkilencedik is sok örömet az olvasóknak, és sejtesse, hogy a századik az tényleg érdekes lesz. Megírtuk neked, és sok sikert a századikhoz!
A Levéltárra egyébként ez nem igaz, nekünk szart kell írni kilencvenkilencediknek, hogy az Index nehogy lerohadjon a túlterheléstől.
3. A levél
Kedves Olvasóim,
 
Blogom hamarosan nagykorú lesz, jön a századik poszt. Nem pornó, ha a nagykorúságról ez ugrana be, a <blogod> a szellemet táplálja, nem a testet.
Ünnepelni akarok, és ünnepelni névvel és arccal kell, hogy személyesen is fogadhassam a gratulációkat.
Mint a legtöbb blogger, én is egy nick mögé húzódva posztolok, senki nem tudja, hogy ki vagyok és honnan ez a sok nagyszerű írás (arcból visszavenni – a szerk.). Az anonimitásnak az én esetemben nagy jelentősége van: az ismertségem és a társadalomban betöltött szerepem miatt nem engedhettem meg magamnak, hogy a nevemet egy szórakoztató bloggal összekössék – gondoltam. Talán túlértékeltem ennek a jelentőségét, de majd kiderül, mert a századikban elmondom, hogy ki vagyok. Ha lesz visszhangja, örülni fogok neki, ha nem, az sem zavar. De a blogomra büszke vagyok, amit írok, vállalom.
Olvass továbbra is, és készülj a meglepetésre!
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nagy találgatás nem lesz a személyeddel kapcsolatban, de néhány emberben azért felmerül, hogy Michelle Wild esetleg műfajt váltott. Ezektől az olvasóktól szabadulj meg, teljesen hülyék.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr751871819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allium sativa 2010.04.07. 13:07:24

Ismét egy tökéletes poszt, címlapot érdemel! Minden, ismétlem minden passzol, hozzátenni vétek! (Teszem hozzá félve.)De mit mondhatnék még? Előttem már mindent lelőttek, de a legfrappánsabb kommentekhez képzelj oda engem is! Komolyan mondom, kevés frappánsabb blogot olvastam eddig, mint a tiedet! Csak így tovább! Jó itt lenni és testközelből látni, ahogy sztárblog születik!

(Eddig tartott a lopott cucc, amit csak kényszer hatására vallok meg, hogy honnan van.)
De babfőzeléket fokhagymás csirke-felsőcombbal így röhögve még nem ettem.)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.07. 13:29:08

@Allium sativa: Asszem ez minden blogger álma, mikor látja, hogy az értő olvasó helyesen (és pont a megfelelő helyen!) használja a művét.

De ez a babfőzelék-csirke cucc se lehet rossz, ha így nevettet, sztárséf vagy, ugye? Én megszavazok neked egy Michelin-csillagot.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.07. 14:56:18

én a 117. posztodra leszek kíváncsi leginkább, azt álmodtam, hogy lesz benne sün és barkócaberkenye:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.07. 15:52:06

@vészmadár (pica pica): Mit szólnál egy vendégposzthoz? Álmodd meg a részleteket, aztán csak le kell írnod :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 21:20:05

Irónia nélkül, nagyon jó látni, hogy ennyien megtalálták ezt a blogot, minden jó előbb-utóbb elnyeri jutalmát, gratulálok Levéltáros! Valamint még mindig ne feledd, ki tartotta a lángot benned, akkor is, mikor már feladtad volna. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.08. 12:51:50

@Levéltáros: hűha, gondolod, hogy megbírkóznék vele? nagyon kedves vagy, meglátom, jutok-e vele valamire, mert fércművet nem rakhatsz ki, ugye...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.08. 21:05:10

@vészmadár (pica pica): Persze hogy gondolom, hiszen írni tudsz (a blogodat jól írod), humorod van (a blogomat jól olvasod). Majd szerdán lesz egy közös poszt egy nagymenő bloggerrel, akinek van egy nagyon jó levele, én csak levéltárasítottam a körítéssel. Akár úgy is, ha van egy leveled, ami ide jó lenne.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.08. 21:08:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát nélküled már kétszer is megszüntettem volna a Levéltárat, teljesen komolyan mondom. Aki ennyit tett a értem, az akár egy Hírlevélbe is belekerülhet. (Hétfőn lesz egy, olvasd el :))

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.04.09. 22:26:13

NOCSAK MICHELLE WILD MŰFAJT VÁLTOTT!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.10. 06:31:25

@Levéltáros: Örülök mellesleg hogy végre jelt adtál magadról a Kigondoltam blogba, gyere máskor is!
süti beállítások módosítása