Tudnék én is durva és cinikus lenni (néhányszor már porig aláztam embereket, elhiheted, nem köszönték meg), mégis, nincs hozzá kedvem, mert a Zen útját járom.
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Kérés
Stílus: Vesztes, barátkozó
Célcsoport: Földbe döngöltek
2. Felhasználási javaslat
Van a neten egy formabontó tudományos műhely, ahol szinte naponta születnek világot megváltó gondolatok, tanulmányok. A közösség innovációs potenciálja rendkívül magas, a publikációk száma és minősége a Magyar Tudományos Akadémia hasonló mutatóit is felülmúlja, mégis, elutasítottságuk jelentős.
Az elismertség hiányát az okozza, hogy a tudósok a tanulmányaik közzététele után – kihasználva szellemi fölényüket –, az érdeklődő kommentezőket megalázzák, földbe döngölik. Hiába a magas olvasottság, külső kommentelő alig akad. A gyakori Index címlap miatt odatévedő új olvasók hozzászólásaiban felfedezett hibákat rögtön kihasználják, pengeéles érvekkel szinte megsemmisítik a kritikusokat, akik elmenekülnek és soha vissza nem térnek. Pedig érdemes maradni a műhely előterében – ugyanis a mély munka belül, a nagyközönségtől elzártan zajlik – és felvenni a kesztyűt, mert egy parázs vita filozófiai vagy éppen természettudományos témában mindenki okulására szolgál, és még a világot is előre viheti.
Az önbizalom hiányos érdeklődőknek adunk most segítséget a Kigondoltam! alkotóival való összecsapásokhoz, persze csak akkor, ha nem akarnak Lexues Memec* szintjén megmaradni.
 
* Lexues Memec albán fizikus Einstein kortársa volt, az E=m*c2 képletet meglátva ezt írta kollégájának: Ennyi? Magam hetente hozok össze jóval hosszabb formulákat.
3. A levél
Barátocskám,
 
Először is én nevemet vállalva, fényképpel szóltam hozzá a témádhoz. Másodszor: te nem. Ennyit erről :)
A téma, amit feldobtál, érdekes, és tovább lehetne gondolni, de ezt a körülmények nem teszik lehetővé. A körülményeket pedig Te és a Tisztelt Társaságod, a bérkommentelők teszitek olyanná, hogy elmegy az ember kedve attól, hogy vitatkozzon veletek. Mi ez az útszéli stílus?! Tudnék én is durva és cinikus lenni (néhányszor már porig aláztam embereket, elhiheted, nem köszönték meg), mégis, nincs hozzá kedvem, mert a Zen útját járom.
Most is csak annyit kérek tőled, hogy szállj magadba, keresd meg a benned szunnyadó gyermeket, és ha megtaláltad, írj nekem, és kulturált hangvétel mellett folytatni tudjuk a vitát. Addig is Písz és :)
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nem biztos, hogy meghívnak a legközelebbi blogtalira, de ne bánkódj, még néhány ilyen próbálkozás, és befogadnak ezek a kívül kicsit érdes, de belül csupa szív emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr362028881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 14:05:55

Minden szó stimmel, ám ha meglátjuk a szmájlit, mindennek vége!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.01. 14:41:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Ezt az egyik testmódosításos akciótok ihlette. De a szmájli fontos, az jelöli ki, hogy vesztes pozícióból történik a küldés. Ugye nem baj? :::)))

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.01. 15:57:39

Nem örülök neki, hogy belső titkokat adsz ki itt fűnek-fának. Annyira azért nem érdekel ez mesterkélt álhülyeség blog, hogy utánanézzek, hogy volt-e már ilyen tanács, de azt javaslom, hogy próbáld ki a "Hogyan adjunk fel saját magunknak levélbombát" című kísérlet in vivo tesztjét természetesen magadon. Freud is először magán kísérletezte a kokain gyógyhatását, és látjuk, hogy azóta mekkora nemzetközi elismertségre tett szert mind ő, mind a készítmény.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.01. 16:15:16

@21méter:

Fűnek-fának? Amit én ide kirakok, az titok marad, megnyugodhatsz. Levélbombás ötleted kitűnő, köszönöm, fel fogom használni. Honnan loptad?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.02. 00:25:22

@Levéltáros:

Ahhoz képest tényleg sok energiát fektetsz bele, hogy lófasz se olvassa.

Az ötlet kigondolása pedig a Maria Treben ajánlásával főtt angyaltrombita tea hatása alatt történt.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.02. 09:46:38

@21méter:

Elnyom az index, azért van csak kevés olvasóm. De egyszer majd helyet cserélek velük, jönnek hozzám könyörögni.

Ez a tea nem rossz, most már akkor csak 20méter vagy? Én maradok a bornál.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.02. 11:24:16

Sajnos díszbuddhistánk már van, nincs felvétel!

ellenben ha 23 éves dögös bögyös vagy, gyere és súgj a fülünkbe!
süti beállítások módosítása