Tegnap nem sokan voltunk a <sportesemény> meccsen, pedig világbajnokság viszonylag gyakran van, a <cégetek> által szponzorált meccs csak ritkán. Kár volt kihagyni, hiszen így a PR költségvetésünk jelentős hányada veszett kárba.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Jópofa
Stílus: Főnöki
Célcsoport: Beosztottak
2. Felhasználási javaslat
Megtanítunk nosztalgiázni. Kell hozzá egy blog, amit már pár hónapja írsz, és kell egy kis elszántság, hogy visszanézz az elejére. Írd újra az első posztodat, a lényegét megmutatjuk a Levéltáron. Nekünk persze könnyű dolgunk van, mert amikor elkezdtük a publikációkat, már kész volt ez a poszt is, pontosan mára beütemezve, és pontosan így megírva. (A kettes iktatószámú levelet írjuk újra*, de nem magyarázzuk, hogy miért a kettes az első, ezt itt tudni illik.)
Tehát:
Cégen belül javasolt kiküldeni olyan sportesemény – csapatjáték, leginkább foci – után, amiről tudod, hogy sokan nézték meg a helyszínen, és a cégetek is érdekelt (pl. szponzorálja a csapatot). Mivel most éppen focivébé van, és a ti cégetek nem támogat egy válogatottat sem, pláne nem küldtök alkalmazottakat Dél-Afrikába, el tudjuk képzelni, hogy micsoda érdeklődés övezte ezt az állítólagos helyi meccset. De sebaj, egy jó levéllel – és a pozícióddal – kivívhatsz némi tiszteletet a munkatársaid körében.
 
* Talán az se lenne rossz poén, ha változatlanul leközölnénk azzal, hogy már akkor is tökéletes volt, de most nem a minimál programot futtatjuk.
3. A levél
Kedves Kollégák!
 
Tegnap nem sokan voltunk a <sportesemény> meccsen, pedig világbajnokság viszonylag gyakran van, a <cégetek> által szponzorált meccs csak ritkán. Kár volt kihagyni, hiszen így a PR költségvetésünk jelentős hányada veszett kárba. Már hallottam rosszindulatú pletykákat az időzítésről, ezért rögtön leszögezem, hogy mi tűztük ki előbb a tegnapi időpontot, nem a FIFA.
A meccs előtt mi, szurkolók is felkészültünk, ki hogyan. <Italos hírében álló kolléga> felkészülését nem említem különösebben, a sok <kedvenc itala> miatt sajnos lekéste a meccset.
Engedjétek meg, hogy rövid értékelést adjak arról, miért is veszítettünk.
<Nagy mellű kolléganő> megfogadta, hogy az első félidőben pólóját felhúzva berohan a pályára, de tekintettel a nézők csekély számára – csak ketten voltunk –, berohanás nélkül abszolválta a feladatot. Közben kaptuk be az első gólt, és lehetséges, hogy a védelmünk hibázott, de sajnos nem láttam pontosan az akciót, mert másra figyeltem. Mindenesetre nem tudtuk motiválni a csapatunkat.
<Leghalkabb kollégáról> sokáig azt hittem, hogy velünk van a nézőtéren, csak a második félidőre vettem észre, hogy azért nem hallom, mert nincs ott, nem pedig azért, mert a szokott módján hallhatatlanul kiabál. Statisztának a tömegjelenetekhez pedig jól jött volna még egy ember, ketten hullámozva csak kis lelkesítő hatást értünk el.
<Nyitott kolléganő, már többeknek megvolt> se jött el, pedig győztes meccs esetére beígértem egy vele tölthető éjszakát a csatársorunknak. Elmaradt a motiváció, rúgott gól nélkül fejeztük be a mérkőzést.
A fentiekből tisztán látszik, hogy még egy ilyen rangos céges eseményt is képesek vagytok elbliccelni mondvacsinált indokokkal. Ez utoljára történt meg. A következő szponzorációs mérkőzésünk két év múlva lesz, és elvárom, hogy teljes létszámban jelenjünk meg. Majd megnézitek a következő olimpiát, ha időpont ütközés lesz.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Akik eddig nem ismertek, azok egy kicsit exhibicionista, de azért jó fej embernek gondolnak majd, aki kreatív, kezdeményező és bátor, viszont alkalmatlan vezetőnek, tekintettel az időzítésedre. A név szerint említett munkatársak persze ellenségeid lesznek, de ők valószínűleg eddig sem szerettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr302084800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása