Gyakran és nagy haszonnal keresem fel az Önök honlapját, hiszen mindig találok érdekes olvasnivalót a nyitóoldal Kiemelt, Aktuális, Friss és Népszerű menüpontjai mögött. A témaválasztásuk többnyire nagyszerű, ám a honlap karbantartására és az aktualitásra egy kicsivel több figyelmet kellene fordítaniuk.
1. Kategorizálás
Kategória: Postázott
Alkategória: Nem értelmezett
Stílus: Kollegiális
Célcsoport: Magyar Országos Levéltár
2. Felhasználási javaslat
Ha van egy Levéltárad, és nem szerepelsz a Magyar Országos Levéltár hálózatában, akkor ezzel a levéllel veheted fel a kapcsolatot velük. Mi megtettük.
3. A levél
Kedves Kollégák,
 
Gyakran és nagy haszonnal keresem fel az Önök honlapját, hiszen mindig találok érdekes olvasnivalót a nyitóoldal Kiemelt, Aktuális, Friss és Népszerű menüpontjai mögött. A témaválasztásuk többnyire nagyszerű, ám a honlap karbantartására és az aktualitásra egy kicsivel több figyelmet kellene fordítaniuk.
A magyarországi levéltárak nyilvántartása menüben Önök 86 levéltárat listáznak, de a leveltar.blog.hu nem szerepel sem a közlevéltárak, sem a magánlevéltárak között. Csak megbocsátható figyelmetlenségről lehet szó, hiszen az én Levéltáram még új, nem mérhető az Önök 1756-ban alapított Levéltárához, mégis azt kérem, hogy korrigálják a hibát. Nem is magam miatt szeretném a javítást, a kettőnk közös érdeke diktálja ezt.
A történelmi hagyaték feldolgozásával nem tudok – és nem is akarok – Önökkel versenyre kelni, de a jelenkori levelek, különösen az Aktuális és Friss témákhoz kapcsolódóan talán egy kis modernizációra szorulnak. Örömmel ajánlom fel a segítségemet: a Levéltáram katalogizált és feldolgozott gyűjteményemből szabadon, térítésmentesen válogathatnak és tehetnek közzé tetszőleges számú levelet a forrás megjelölésével. Első osztályú leveleim nemcsak tanulmányozásra jók, de el is küldhetők, az élet szinte minden területén segítve a levélírásban járatlan embereket.
Ne hagyják ki ezt a páratlan lehetőséget, kerüljenek közel az utca emberéhez, legyen a tudomány szórakoztató, a szórakoztatás pedig tanulságos!
 
Bízva gyümölcsöző kollegiális együttműködésükben,
Levéltáros Gedeon
4. A levél hatása
Végre szakemberekkel beszélhetsz – levelezhetsz – a levelekről. Építsd szakmai és kapcsolati tőkédet, páratlan lehetőséget kínál erre a magyarországi Levéltárak informális hálózata. 
 

2 komment

Címkék: postázott

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr322311124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.09.27. 10:30:33

Ez roppant izgalmas, tiszta sci-fi.
A Magyar Országos Levéltár a Föld bolygó, akinek a tudóasi döbbenten észlelik, hogy egy idegen, intelligens (na jó, ez eufemizmus:-)) civilizáció szeretné vele felvenni a kapcsolatot. Az Alien barátkozónak tűnik. Na igen, ebben lesz a csel!
Szerintem a Magyar Országos Levéltár összehívja a Bolygóközi tanácsot és sanszos, hogy szerény szavazattöbbséggel határoznak a leveltar.blog.hu preventíve kilövéséről antigravitációs lézerágyúval.
RIP Kedves Blogger Kolléga

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.27. 16:54:48

@Hepciás:

Szép jövőt jósolsz a Levéltárnak, de ne feledd, mi vagyunk az erősebbek. Aki lövöldözni akar, annak meghúzzuk a fülét!
süti beállítások módosítása