Egyszerű ember ilyenkor csak legyintett volna, hogy hazudoznak, hiszen betyárok, de nekünk szöget ütött a fejünkbe, hogy miért mond ellent valaki a mi állításunknak.
 
Tisztelt Olvasók!
 
Jelen levelemben beszámolok egy hatalmas leleplezésről, amit a Levéltár Biztonsági Részlege (én magam) hajtott végre egy fedett akció során. A gyengébb idegzetű olvasóknak itt az elején jelzem, hogy senki nem sérült meg, és az anyagi kár sem jelentős.
Egyszerű ügynek indult az egész, egy Feldolgozott választ készített éppen Levéltáros, amikor szólt, hogy valami furcsa dolog van itt, amit nem ért. Márpedig ha ő nem ért valamit, akkor az furcsa!
Az ügy háttere a következő: Levéltáros levelet írt a Hírcsárdának, akik válaszoltak is rendesen:
Feladó HírCsárda <hircsarda@gmail.com>
Címzett Gedeon Levéltáros <leveltaros.gedeon@gmail.com>
Dátum 2010. október 11. 9:28
Tárgy Re: Hírcsárdából hírportált
 
Kedves Gedeon!
 
Ez furcsa, mert nalunk nincsen moderalas, illetve csak utolag, ha valaki Eszak-Koreahoz hasonlit minket. :-)
 
Udv,
HCS Betyarz
Egyszerű ember ilyenkor csak legyintett volna, hogy hazudoznak, hiszen betyárok, de nekünk szöget ütött a fejünkbe, hogy miért mond ellent valaki a mi állításunknak. Ha Levéltáros azt írta, hogy a kommentje után ezt kapta: „A hozzászólásod moderálásra vár.”, akkor az úgy van. Ha valaki más pedig azt mondja, hogy nincsen moderálás, akkor az furcsa, különösen akkor, ha ő maga is furcsának találja.
Itt vettem át az ügyet, és pár óra megfeszített munkával a következőket derítettem ki:
  • A Hírcsárda hajlamos a hazudozásra, mert a híreik jelentős része (körülbelül 12%) csak kitaláció, ún. humoros álhír.
  • A maradék 88% valódi hír, bár némelyik tartalmaz tárgyi tévedéseket, amiket valószínűleg az izguló kezdő hírszerkesztők követtek el.
  • Fentiek alapján egyértelmű, hogy a levél nem hazugság, ők tényleg azt hiszik, hogy nem moderálnak előzetesen, hiszen a hazugság és a humor náluk együtt jár, a levél pedig száraz tényközlésre szorítkozik, viccnek nyoma sincs benne.
  • Tovább kutakodva az Impresszumban felfedeztem ezt:
Az oldal feltörőinek üzenjük, hogy tudjuk, kicsodák, hol laknak, és milyen szórakozóhelyeken ismerkednek. Az oldal tartalmáért nem vállalunk semmilyen felelősséget, mint ahogy semmi másért sem.
  • Azaz a Hírcsárda szerkesztőiben felmerült már a gondolat, hogy valakik feltörték őket, és illegálisan hozzáférnek a rendszerhez!
Összeállt a kép: egy ismeretlen szervezet feltörte a rendszerüket, és bevezette a kommentek előzetes moderációját, hogy kiszűrjön bizonyos tartalmat. A Hírcsárda a gyanút nem tudta igazolni, de nekem ez sikerült, hála a sok hazai és nemzetközi felderítési tapasztalatomnak.
És hogy miért éppen a Levéltáros kommentjét próbálták kiszűrni?  Bizonyítékunk nincsen, de valószínűleg a mainstream nagybloggerek állnak a háttérben, akik vesztüket érzik, látva a Levéltár felfutását.
Innen üzenem minden ellenségünknek: nem adjuk fel!
 
Üdvözlettel:
                Katonai Biztonsági Hivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr252362656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.10.15. 13:04:04

Lehet, hogy olyan imperialista szoftvert használnak, ami az "Észak-Korea" szót alapból szűri.
Legközelebb próbáld körülírni.
Pl: Dél-Korea északi szomszédja, vagy a 38-dik szélességi körül északra fekvő Korea. Vagy az egyetlen ország, ahol még működik telex szolgáltatás (és még ők a fejletlenek? Majd jól összeomlik ez a kurva net a sokmilliárd unatkozó levéltáros-fajzattól, ők meg Dzsudzseban vígan eltelexezgetnek. Stop.)
süti beállítások módosítása