A Windows 7 jó, de néhány általam javasolt kiegészítővel (ún. plug-in) még jobb lenne, ezeket tárom most eléd. Remélem, neked van annyi hatalmad a cégen belül, hogy be tudod építtetni a következő verzióba, bár készülj fel arra, hogy a fafejű fejlesztőink ellenállnak.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Tanács
Stílus: Bennfentes
Célcsoport: Microsoft CEO
2. Felhasználási javaslat
Ha hűséges Microsoft alkalmazott vagy, akit elborzaszt az Apple egyre növekvő piaci részesedése, akkor itt az ideje, hogy néhány kreatív javaslattal segítsd a cégedet. Itt egy levél arról, hogy milyen legyen az új Windows. Steve Ballmernek küldheted.
3. A levél
Steve,
 
Hűséges Microsoft alkalmazottként régóta Windows 7-et használok, még a hivatalos verzió kiadása előtt installálni szoktam a bétákat, hogy segítsem a hibakereséssel a fejlesztőinket. Volt is néhány ötletem, amit szerencsére megfogadtak a redmondi srácok – például legyen kevesebb kékhalál –, de a legfontosabb jobbító javaslataimat folyamatosan elvetik, pedig a FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNYT fokoznák, ami a legszentebb célunk.
Eszkaláltam elég sokat, mostanra értem el hozzád.
A Windows 7 jó, de néhány általam javasolt kiegészítővel (ún. plug-in) még jobb lenne, ezeket tárom most eléd. Remélem, neked van annyi hatalmad a cégen belül, hogy be tudod építtetni a következő verzióba, bár készülj fel arra, hogy a fafejű fejlesztőink ellenállnak.
Levéltár plug-in
Mit is csinál az átlagos felhasználó? Levelet ír, a levelet elküldi másoknak, és mások leveleire válaszol. Elég sok időt eltölt az írással, pedig megfelelő mintalevelekkel csak pár pillanatig tartana egy levél előállítása. A leveltar.blog.hu hatalmas és mindenre használható gyűjteményét kellene beépíteni a Windowsba, hogy bármelyik alkalmazásból (Word, Outlook, Explorer) egy kattintással elérhető legyen ez a nagyszerű levélgyűjtemény. Becslésem szerint egy átlagos irodai dolgozó termelékenysége 23%-kal nőne meg ettől az intézkedéstől, ami a mi forgalmunkra is jótékony hatással lenne. Egyébként ezt a levelet sem én írom értékes munkaórákat elpazarolva, hanem a Levéltárból választottam készen, hogy így is igazoljam a plug-in hatékonyságát.
Kigondoltam plug-in
A Windowst sokan lenézik, komoly dolgokra alkalmatlannak tartják. Tudományos Intézetekben sokkal elterjedtebbek a Unix verziók, elég csak arra gondolni, hogy magát a Unixot is ilyen helyen találták fel. Ha a Windowst és a kigondoltam.blog.hu Tudományos Műhelyt összeépítenénk (például minden Windows indításkor egy tudományos cikk megjelenne a képernyőn, kikapcsoláskor pedig egy tesztet kellene kitölteni a cikkről, hogy garantáljuk az elolvasását), akkor elfogadottabbá válna a Windows a tudósok között is, feljebb pozícionálhatnánk a termékünket.
Windows plug-in
Ez egy olyan egyszerű kis alkalmazás lenne, ami akkor is működik, amikor a „nagy” Windows lefagy. Ugyanazt tudná, mint a Windows operációs rendszer, csak sokkal gyorsabb lenne, és kevesebb helyet foglalna a gépen. Afféle mini Windows, a funkciók maradéktalan meglétével és hibamentes megvalósítással.
Gyors visszajelzést kérek, mert véleményem szerint azonnali intézkedések szükségesek ahhoz, hogy az Apple piacnyerését megállítsuk. És mint tudjuk, Steve Jobs azért sikeres, mert a tökéletességre törekszik. Mi lenne, ha most az egyszer mi is megpróbálnánk?
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Ha a Windows 8 premierjére a Levéltár által fejlesztett meghívókat küldi ki a Microsoft, akkor nyertél. A biztonság kedvéért addig is ismerkedj a Linuxszal (is).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr162391212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása