Jó ideje figyelem már a működésüket, és nagy megelégedésemre szolgál, hogy munkájukkal öregbítik a levéltárosok jó hírét. Kiemelkedő színvonalú tevékenységük elengedhetetlen részét képezi annak a hatalmas háttérmunkának, amit kultúránk megőrzéséért folyatunk mindannyian.
1. Kategorizálás
Kategória: Postázott
Alkategória: Nem értelmezett
Stílus: Kollegiális
Célcsoport: Magyar Levéltárosok Egyesülete
2. Felhasználási javaslat
Ha van egy Levéltárad, és nem szerepelsz a Magyar Levéltárosok Egyesülete honlapján, akkor ezzel a levéllel veheted fel a kapcsolatot velük. Mi megtettük.
3. A levél
Tisztelt Titkárság!
 
Jó ideje figyelem már a működésüket, és nagy megelégedésemre szolgál, hogy munkájukkal öregbítik a levéltárosok jó hírét. Kiemelkedő színvonalú tevékenységük elengedhetetlen részét képezi annak a hatalmas háttérmunkának, amit kultúránk megőrzéséért folyatunk mindannyian.
Magam is levéltáros vagyok, bár Önöktől kissé eltérő módon fókuszálok a levelekre: nem a megőrzést, hanem a levelezési kultúra terjesztését tűztem ki célomul.
Kettőnk koncepciója nagyszerűen kiegészíti egymást: én leveleket és levelezőket generálok, azaz biztosítom a Levéltárak működéséhez szükséges folyamatos utánpótlást. Akár a tyúk és a tojás: egyik sem létezhet a másik nélkül, és felesleges azon rágódni, hogy melyik volt az előbb.
Levelem célja az, hogy ezt a kölcsönös egymásrautaltságot formalizáljuk. Fel szeretnék kerülni a www.leveltaros.hu oldalra, lehetőleg a címlapra, de legalább a Kapcsolatok menüpont alá. A kölcsönösség jegyében természetesen én is kirakom az Önök oldalára mutató linket a blogomon.
Ezen felül együttműködésünk még kiterjeszthető lenne a következő témákban:
  • A vándorgyűléseken szívesen előadnék szórakoztató témákban (például tipikus levélfelhasználók ma témában), kicsit oldva a feszültséget az izgalmas előadások között.
  • Mintaleveleimet Önök is felhasználhatják. Természetesen nem gondolom, hogy a Magyar Levéltárosok Egyesületének tagjai nem tudnak levelezni, de a sok régi levéllel való foglalatoskodás rányomhatja a stílusukra a bélyegét, és egy aktuális ügy elintézése (szerelem, hivatali reklamáció stb.) talán hatékonyabban történhetne egy profi levéllel a Levéltáramból, mint egy reformkori dagályos stílusú irománnyal.
  • Új érdeklődőket is megnyerhetnek eme szép hivatás számára: Levéltáram fent van a Facebookon (500 millió potenciális olvasó!), az internet használók nagy része a blogomat is látogatja, és a kölcsönös linkelési lehetőséggel Önök is új olvasókhoz juthatnak.
Válaszukat mindenképpen várom, hiszen levéltárosok vagyunk.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Végre szakemberekkel beszélhetsz – levelezhetsz – a levelekről. Építsd szakmai és kapcsolati tőkédet, páratlan lehetőséget kínál erre a magyarországi Levéltárak informális hálózata. 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr602568730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása