A kormányváltás általában nehéz helyzetbe hozza az ismert embereket, hiszen a nézők, olvasók – a fogyasztók – szeretik a jobb- vagy a baloldalhoz kötni a közszereplőket, ezért a baloldali, liberális hírességek értéke drasztikusan csökkent a jobboldali kormány hivatalba lépése után. Mit tehet egy híresség az ilyen esetekben?
1. Kategorizálás
Kategória: Reklám
Alkategória: Akció
Stílus: Politikailag korrekt
Célcsoport: Liberális médiaszemélyiség
2. Felhasználási javaslat
Ha ügynökségeddel be akarsz törni a reklámpiacra, akkor egy merőben új és látványos akcióval tedd ezt. Levelünk küldésre kész, csak válaszd ki a célszemélyt.
3. A levél
Tisztelt <lecsúszott liberális médiaszemélyiség>!
 
Engedje meg, hogy egy merőben újszerű – jelenleg bevezetés alatt álló – ajánlattal keressem meg Önt politikai újrapozícionálás tárgyában.
A kormányváltás általában nehéz helyzetbe hozza az ismert embereket, hiszen a nézők, olvasók – a fogyasztók – szeretik a jobb- vagy a baloldalhoz kötni a közszereplőket, ezért a baloldali, liberális hírességek értéke drasztikusan csökkent a jobboldali kormány hivatalba lépése után. Mit tehet egy híresség az ilyen esetekben?
A megoldás a politikai újrapozícionálás.
Kijelenteni azt, hogy mostantól valaki nem baloldali, hanem konzervatív szemléletű, hiteltelen, és még nagyobb értékvesztéshez vezet. A fogyasztóknak sztori kell, olyan érdekes történet, ami tart valahonnan valahová, van benne izgalom, emberi nagyság vagy éppen bukás, és lehet beszélgetni arról, mi is lesz a vége.
Cégünk személyre szabott sztorikat kínál politikai újrapozícionálás tárgyában. Minden ügyfelünkre egyedi sztorit dolgozunk ki, ami:
  • Felkelti a médiafogyasztók figyelmét;
  • Megosztja az embereket, vitákat generál, ezáltal tovább nő a médiafigyelem;
  • Váratlan végkifejlettel mindenki számára érthetővé, és ami nagyon fontos!, elfogadhatóvá teszi a sztori végeredményét, a politikai pálfordulást.
Ízelítőül álljon itt az Ön számára kidolgozott sztorink néhány főbb pontja. Futtatása esetén újra Önre irányulnak a reflektorokat, Ön lesz a közbeszéd tárgya, és a végén mindenki megérti, hogy Ön jobboldali:
  1. Bolti lopás egy multinacionális bevásárlóközpontban, a lopás tárgya hangsúlyosan magyar termék, Hungaricum. Hatása: a kizsákmányoló karvalytőkét akarta károsítani, nem a magyar vállalkozásokat, tehát Ön jó magyar ember, és nem külföldi szemétre fájt a foga, hanem valami hazaira, tehát Ön ismételten jó magyar ember.
  2. Őszinte nyilatkozatokat tesz a sajtóban arról, hogy a kormányváltás óta szinte nem jut bevételhez, éhezik, ezért kényszerült a lopásra. Így becsempészi az Önt körülvevő légkörbe a keresztény kultúrát – a tízparancsolatot mindenki ismeri –, és apellálhat a keresztényi megbocsátásra illetve arra, hogy Isten próba elé állította, tanítja megtévedt bárányát.
  3. Tette rövid időn belül bejárja az egész magyar sajtót, mindenki tudni fog az ügyéről, még Hajdú Péter műsorába is bekerül, ahol Ön kinyilatkozik: a ballib sajtó tette tönkre, liberális szellemiségűnek állították be folyamatosan, holott Ön hithű keresztény, jobboldali és konzervatív ember. A bolti lopással jelképesen tiltakozott az Önt megnyomorító összeesküvés ellen, csak ezzel a drasztikus tettel tudott kitörni az ármányból.
  4. A műsor végén hálát ad Istennek, hogy elég erőt adott Önnek eme szimbolikus tett elkövetésére, és ünnepélyesen átnyújtja a dévai Szent Ferenc Árvaház képviselője, Böjte Csaba testvér részére az ellopott magyar terméket, valamint felmutatja azt a visszadátumozott ügyvédi nyilatkozatot, amiben elismeri, hogy a lopás megtervezett akció volt az éhező árvák megsegítésére.
Amennyiben ajánlatunk felkeltette figyelmét, várjuk megkeresését. Reméljük, kapcsolatunk hosszú és kölcsönösen gyümölcsöző lesz. Ne feledje, lesz sztorink baloldali győzelem esetén is!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Figyelni kell a híreket, ha valaki lopkodni kezdi a téliszalámit, már van is ügyfeled.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr592648946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.11. 12:56:54

Én mindenesetre egy jó bugylit is loptam volna mellé, a téli szalámit elég nehéz csak harapva fogyasztani:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.11. 17:02:29

@vészmadár (pica pica):

Mekkora ötlet, jó, hogy nincs Levéltárad, kemény konkurrensem lennél :)

Görény Jenő 2011.02.11. 19:23:13

Volt olyan időszaka az életemnek, amikor olyan éhes voltam, hogy azt se tudtam hol lakom. Na, ekkor történt velem, hogy hozzájutottam egy konzerv sólethez. Nem volt se bicskám, se konzervnyitóm. Egy szöggel nyitottam ki. Ehhez képest egy téliszalámi elfogyasztása bicska nélkül igazi gyerekjáték. Az ember kettétöri, lenyúzza az egyik felének műbőrét, és már lehet is harapni.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.12. 01:17:17

Nekem is volt olyan időszakom, amikor vajas kenyeret ettem sok-sok borssal, hónapokig. A száraz kenyérből meg néhány tojással, hagymával olyan fasírt-szerű izéket lehet csinálni, amit a sütőben megsütve fejedelmien belakmározhat az ember. Már, ha elég éhes.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.12. 01:18:59

Manapság persze kizárólag kobe marhát fogyasztok.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.12. 08:42:34

@Görény Jenő:

Konzervet adni az éhezőnek nagy kiszúrás. Lehet, hogy téliszalámit kéne pakolni a segéylcsomagokba.

@ripők:

Állítólag a Magyarországon kobe marhaként kapható méregdrága húsok csak selejtek, a japánok nem ennék meg. Megtartják maguknak a jót, a hulladék mehet külföldre. Vigyázz!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.12. 15:56:59

@Levéltáros: Ez igaz, mi itt Osakában miindannyian tisztában vagyunk ezzel.
süti beállítások módosítása