El se tudom mondani, mennyire megörültem, amikor ráakadtam a családi honlapunkra, pukkantottam is egy pezsgőt rögtön! A szétszóródásban elveszítettük egymást, nincs kapcsolat a családunk ágai között, de Ti megteremtettétek az egymásra találás lehetőségét, ezt nagyon köszönöm!
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Ismeretlen
Stílus: Családias
Célcsoport: Felfedezett családtagok
2. Felhasználási javaslat
Ha Magyarország egyik régi és nagy családjához tartozol, de nem vetted még fel a kapcsolatot a többiekkel, akkor itt az ideje. A Cholnoky család két tagja még honlapot is készített azért, hogy a szétszóródott családtagok egymásra találhassanak.
Találj rájuk te is, de egy Cholnoky nem ront ajtóstul a házba, inkább egy szép levéllel kopogtat. Csak udvariasan, elvégre a legenda szerint még a Hunyadiak is rokonok félig-meddig.
3. A levél
Drága Családom!
 
El se tudom mondani, mennyire megörültem, amikor ráakadtam a családi honlapunkra, pukkantottam is egy pezsgőt rögtön! A szétszóródásban elveszítettük egymást, nincs kapcsolat a családunk ágai között, de Ti megteremtettétek az egymásra találás lehetőségét, ezt nagyon köszönöm!
A családfát áttanulmányoztam alaposan, nem is tudtam (vagy tudtam, de elfelejtettem?), hogy Csenge Bíborka is megszületett, látszik, hogy sok bepótolnivalóm van. Tibor Lee (a Tibor fia, az meg a Tibor fia) még nem talált feleséget, vagy mi az oka, hogy a gyerek hibádzik? Biztos nem iszik jó magyar pálinkát, az kedvet csinálna a gyerekcsináláshoz, én mondom!
Meg a szegény Ferenc (született 1791-ben) történetét is el kell mesélnetek, nem létezik, hogy a három Annából, két Ferencből és az Imréből egyik se maradt meg neki! Ej, nagy lehetett ott a gyász, iszom is egy kis búfelejtőt az emlékükre.
Millió és millió kérdésem van még, az amerikai ágról alig tudok valamit, de a magyar Cholnokyak is fehér lap nekem.
Az általatok elkészített űrlapot egyelőre nem tudom kitölteni, mert csak három házastársnak hagytatok helyet. Én egy kicsit nagyobb kanállal habzsoltam az életet, és most nem tudom, hogy az első három feleségemet, vagy az utolsó hármat kéne beírnom, vagy esetleg azokat, akiktől gyerekeim is születtek? Persze a legjobb lenne, ha bővítenétek az űrlapot, a Cholnokyak mindig is híresek voltak a nagytermészetükről, legalábbis a mi águnk.
Aztán majd találkozzunk is, meg kell ünnepelnünk, hogy kibővült velem a családfa, viszek pezsgőt, bort meg töményt, mert egy Cholnoky az Cholnoky!
 
Testvéri üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Kicsit csodálkoznak majd, hogy megtalálták a család bohém ágát, de természetesen örülnek neked, mert egy Cholnoky az Cholnoky.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr142651569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nina Skye 2011.03.02. 13:00:26

Gedeon, ezen sirva rohogtem most

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.02. 20:52:41

@Nina Skye:

Írok majd egy tragikus verziót is, hogy röhögve sírhass.

Nina Skye 2011.03.03. 09:13:18

@Levéltáros: jo, tudod, a humor az en Tena ladym!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.03. 21:15:05

@Nina Skye:

Ezt a Tena ladyt meg kellett gugliznom, de bepisiltem, amikor rájöttem, mi ez.
süti beállítások módosítása