Nagyon megörültem, amikor rátaláltam az általad szerkesztett leveltar.lap.hu oldalra. Napokat töltöttem el a lapon összegyűjtött hasznos oldalak tanulmányozásával, sok újdonságot, érdekes honlapot fedezhettem fel a segítségeddel, nagyon hálás vagyok érte!
1. Kategorizálás
Kategória: Baráti
Alkategória: Kérés
Stílus: Barátságos
Célcsoport: leveltar.lap.hu szerkesztője
2. Felhasználási javaslat
Levéltár promóció Levéltárral rendelkező levéltárosok részére.
3. A levél
Kedves Bertalan!
 
Nagyon megörültem, amikor rátaláltam az általad szerkesztett leveltar.lap.hu oldalra. Napokat töltöttem el a lapon összegyűjtött hasznos oldalak tanulmányozásával, sok újdonságot, érdekes honlapot fedezhettem fel a segítségeddel, nagyon hálás vagyok érte!
Sok ismerős oldallal is találkoztam, ami nem csoda, hiszen levéltáros vagyok én is, ráadásul olyan, aki saját levéltárat működtet, ez pedig nem más, mint a leveltar.blog.hu. Ezt szeretném most barátsággal a figyelmedbe ajánlani, remélem, méltónak találod arra, hogy a leveltar.lap.hu-ra felkerüljön.
A levéltárosságot kicsit rendhagyó módon értelmezem, nem a régi leveleket kutatom, értelmezem és publikálom, hanem kész, azonnal felhasználható leveleket adok a ma embere kezébe, gyakorlati tanácsokat is mellékelve a használathoz. Azaz Levéltáram a praktikusságra törekszik, ellentétben a hagyományos levéltárak történelemtudományi irányultságával.
Nagyszerűen kiegészítheti egymást ez a kétféle koncepció. A levéltárosok is emberek, ők is leveleznek, és amikor saját leveleket küldenek, bátran használhatják a Levéltáram leveleit; amikor meg kutatni akarnak, fordulhatnak a hagyományos levéltárak felé. Ugyanakkor a Levéltáramban fellelhető levelek is kutathatók, ha valaki a modern levelek rejtelmeiben akar elmélyülni, ilyen esetben a forrásanyagokat is biztosítom a kollégák számára. Összefoglalva: gyümölcsöző együttműködési lehetőségeket látok, és az első kapocs az általad karbantartott levéltári gyűjtőportál lehet.
A leveltar.blog.hu „Általános levéltárak” szekciójában képzelem el a Levéltáram helyét, Levéltár Blog néven nyilvántartva. Természetesen a végső döntés a Tied, akár kerülhetek a „Szaklevéltárak” vagy az „Egyéb levéltárak” alá is.
Igenlő visszajelzésedet előre is köszönöm!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Talán most?

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr372762706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.23. 18:22:34

A siker viszonylagos: a "Társalgó" szekcióban vagy. Azért gratula!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.23. 21:28:22

@ripők:

Köszi! A kapcsolatfelvételünk jelentősége legalább a roswellihez mérhető, óriási sikernek tekintem.

Nagyon kedvesen és gyorsan reagált a lap.hu adminja, itt is köszönöm neki.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2011.03.25. 12:18:53

Én is gratulálok.

(És szerintem is felejthetetlen élmény, amikor létrejön egy efféle kapcsolatfelvétel. :))

büdösmackó 2011.04.10. 18:03:15

ez az ország nem reménytelen
süti beállítások módosítása