Levéltáros 2009.12.21. 21:32

Évértékelő

Iktatószám: tizenkilenc

1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Esemény
Stílus: Szószátyár
Célcsoport: Munkatársak
2. Felhasználási javaslat
Év vége felé küldd ki a kollégáidnak. Most nem egy konkrét bukást próbálsz megmagyarázni, hanem az egész éves teljesítményedet szépíted. Bizony az éved nem sikerült túl jól, az eredmények nem jöttek, olyan hibát is elkövettél, ami ismertté tette a neved cégen belül, ezért a veszélyeztetett 10%-ban vagy, akiktől érdemes megválni. A levél hosszú és semmitmondó, mert vannak még olyanok, akiknek a mennyiség számít, nem a minőség, és ez megmenthet téged.
Ez nem a te leveled, ha te vagy a nagyfőnök, hiszen akkor:
  • Tudsz levelet írni, nem kell kölcsönöznöd a Levéltárból;
  • Karriered bizonyítja, hogy eredményes és hasznos tagja vagy a cégvilágnak, nem kell magyarázkodnod;
  • Már elküldted az évértékelő leveledet, hiszen nem a szabadságolások elkezdése után kell az ilyet kiküldeni.
3. A levél
Kollégák,
 
Itt az év vége, és mielőtt mindegyikőtök elmegy a jól megérdemelt szabadságára – megjegyzem én is mennék, meg is érdemlem, de tartani is kell a frontot valakinek, és hát én egyedül is elviszem az év végi hajrá okozta extra terhelést, így mindenkinek könnyebb, és költséghatékonyabb a cégünknek is –, szóval hogy szavamat ne feledjem, összefoglalom az eredményeinket és a kudarcokról sem feledkezem meg. Egy klasszikus évértékelést nyújtok át részetekre, használjátok egészséggel.
Nem volt könnyű a hátunk mögött hagyott év, de amióta az eszemet tudom, mindig az elmúlt volt a könnyebb és a következő lett a nehezebb, tehát most is ezzel számolhattok. Örüljünk, hogy túléltük, ráadásul visszatekintve egy eredményekben gazdag, munkás évre nézhetünk, ami jövő ilyenkor egy könnyű kis sétagaloppnak tűnik majd, higgyétek el nekem.
Itt volt a <egy tényleg sikeres esemény a cég életében, az sem baj, ha nem volt hozzá közöd>, nehéznek tűnt, a végére mégis mindent megoldottunk közösen, mert amikor baj van, akkor nagy az összetartás, nem azt nézzük, ki miért felelős. Köszönöm nektek, szép munka volt!
Ne feledkezzünk meg a kudarcokról sem, bár szerencsére (csak mint szólás használom, hiszen szerencsére bízni egy céget tervezés, taktika és stratégia helyett szerencsejáték volna, és mi nem hazardírozunk) kevés ilyenben volt részünk. Nem is részletezem, mindenki tudja, hol hibázott, és azt is tudjátok, hogy mellettetek álltam, segítettem, nem is lett nagy probléma egyik nem kívánt eseményből sem.
Ahogy levelem első egyharmadában már utaltam rá, a következő év sokkal nehezebb lesz, ezért kérem, hogy hozzám hasonlóan készüljetek fel, és minden energiátokat mozgósítsátok ti is már január 1-től. Ne a prémium motiváljon benneteket se, hanem a jól végzett munka öröme, és a tudat, hogy egy nyereséges, stabil hátterű cégnél dolgozhattok.
 
Boldog Ünnepeket kívánok nektek és a családotoknak,
Tisztelettel,
<Aláírás>
4. A levél hatása
Garancia nincs arra, hogy elkerülöd a kirúgást, de a közvetlen főnököd talán ad még neked egy esélyt. Ha mégis kirúgnak, jól jön ez a levél majd a pereskedés során, hiszen nem írhat évértékelőt az, akit teljesítmény problémák miatt elbocsátottak. Jó eséllyel senki nem fog arra emlékezni, hogy az évértékelő a te magánakciód volt, te pedig bizonygathatod, hogy egy meetingen hozott kollektív döntést hajtottál végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr551614418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása