1. Kategorizálás

Kategória: Baráti
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Paraszt
Célcsoport: Megyei rendőrfőkapitány
2. Felhasználási javaslat
Tekintélyes pozíciót töltesz be önkormányzati képviselőként, a rendvédelmi bizottság elnökhelyettese vagy, értékes kapcsolati tőkével az egész megyében.
Az ismertséged és elismertséged most jól jön, mert az egyik este valami vidékről hozzátok vezényelt fiatal rendőr elvette a jogosítványodat ittas vezetés miatt. Ráadásul veled volt Piroska is, a fiatal építésügyi ellenőr, akit az egész vacsora alatt azzal fűztél, hogy te vagy a legfontosabb ember a megyében, mindent el tudsz intézni. Ez igaz is, de most kivételesen csak utólag, itt a levél hozzá.
3. A levél
Komám,
 
Meghülyült mindenki nálatok, hogy kezdő tacskókat vezényeltek idegen helyekre tapasztalt vén rókák nélkül? <A főkapitány keresztneve>, tegnap este egy talpasod volt hozzánk kivezényelve, és meg akart szondáztatni, engem! És mivel nem fújtam, elvette a jogsimat. Hol vagyunk, a Balkánon? Helyismeret, hányszor mondjam még! Ha én is ekkora körültekintéssel szavaznék a Police Alapítvány támogatásáról, szerinted miből lenne annyi Alfátok?
Szóval nyúlj utána gyorsan az ügynek, simítsuk el, és ha kérhetem, ugyanaz a fiatal gyerek hozza vissza a jogsimat, aki elvette, mert azt akarom, hogy a szemembe nézve kérjen bocsánatot, legközelebb tudja, hogy kit kell időben felismernie. Nagyon kellemetlen ez nekem, a kis kolleginám, aki velem volt akkor, azóta is emlegeti, hogy milyen kellemetlen ez neki. Nagy itt a tét, érted!
A következő alapítványi támogatást meg nem felejtettem el, kicsit meg is dobjuk az összeget, elvégre a rend és a törvényesség az fontos, ti vigyáztok ránk!
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
A jogsit természetesen visszakapod, de csak postán, viszont Piroskának ez is elég lesz, elhiszi, hogy tényleg érinthetetlen vagy (mások számára).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr321677208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása