1. Kategorizálás

Kategória: Üzleti
Alkategória: Esemény
Stílus: Buta, arrogáns
Célcsoport: Legjobb Munkahely Felmérés készítői
2. Felhasználási javaslat
Agilis második vonalbeli vezető vagy egy olyan cégnél, ami tavaly nevezett be először a Legjobb Munkahely Felmérésbe. A nyerés jó lehetőség lett volna az előléptetésedre, hiszen a felmérést te dobtad be a köztudatba egy vezetői meetingen, és te garantáltad a nyerést, valamint az elsőséggel járó hatalmas média megjelenést. Talán sokat vállaltál, talán valaki a háttérben keresztülhúzta a számításodat? Nem kerültetek be az első háromba, sőt, a csak számotokra megküldött értékelés alapján cégetek az utolsó lett a kategóriájában.
Ez téged mélyen felháborít, hiszen jó a cég, jók a kollégák, kielégítőek a munkakörülmények, a fizetéseket pedig mindenhol lepontozzák az alkalmazottak, így a nálatok dolgozó rabszolgák sem tudják levinni az átlagotokat. Mégis utolsók lettetek, ezért megsemmisítő levél terve körvonalazódik a fejedben, amivel a felmérés készítőjét rákényszeríted arra, hogy értékeljék át a teszteket és ti legyetek az elsők. Itt a leveled.
3. A levél
Tisztelt <a felmérést végző cég vezetője>!
 
Nem a cégünk nevében, hanem magánemberként fordulok Önhöz, egy felháborító eset kapcsán. Nem a topmenedzsment tagja vagyok, hanem egyszerű középvezető, aki felelősséget érez a cége iránt, és nem tolerálja az igazságtalanságokat.
Röviden az előzményekről és az esetről:
  • Cégünk tavaly nevezett először a Legjobb Munkahely Felmérésre, bízva abban, hogy a megmérettetés igazolja a köztudomású tényt, hogy nálunk jó dolgozni, mert jó munkahely vagyunk.
  • A felmérésben való dolgozói részvételt az Önök ajánlásain túllépve megpróbáltuk a lehető legvonzóbbá tenni: nem névtelenül, hanem nevesítve lehetett leadni a kiöltött tesztlapokat, és a legjobb értéket válaszolók között jutalmakat is kisorsoltunk.
  • Édesapám, a cég tulajdonosa és vezérigazgatója körlevélben hívta fel a felmérés fontosságára a munkatársak figyelmét.
Mindezek után pedig megkaptuk az Önök tájékoztatóját arról, hogy cégünk az utolsó lett a kategóriájában a dolgozóink értékelése alapján. Átlátszó csalás az egész, tudjuk mindketten. Nem lehetünk rosszak, például az én tesztlapom eredménye olyan jó volt, hogy legalább az első háromba be kellett volna kerülnünk, és én független, nem a topmenedzsmenthez tartozó ember vagyok, tehát sok hozzám hasonló magas pontszámú értékelés születhetett.
Mindezek alapján kérem, hogy az értékelésüket immár tisztességesen végezzék el újra, és a teljes magyar sajtót tájékoztassák a felülvizsgált eredményekről, ahol is tudjuk, ki nyer.
Együttműködésüket köszönöm.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
A felmérést készítő cég nem csalt, tényleg szörnyű nálatok dolgozni. De amikor édesapádnak megmutatod a levelet, elérzékenyül, és végre előléptet a topmenedzserek közé. Lojalitás, ez kell leginkább, és az a családtagokban van csak meg, nem a bunkó alkalmazottakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr931696576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása