1. Kategorizálás

Kategória: Reklám
Alkategória: Magyarázat
Stílus: Udvarias, felsőbbrendű
Célcsoport: Bunkó panaszos
2. Felhasználási javaslat
Egyszerű levelező droid vagy egy nemzetközi légitársaságnál, a panaszos leveleket kell úgy megválaszolnod, hogy a reklamáló ügyfél hosszútávon is az ügyfeletek maradjon. De most fellázadsz, mert ez nem panasz, hanem bunkó zsarolás. Valamint a társaságotok népszerűségét növeli, ha egy ilyen utassal szegényebbek lesztek.
Megalázóan lerázod, bár nem biztos, hogy a megalázást észreveszi egy ekkora bunkó, mindenesetre te kielégülsz. Hogy több időd maradjon a valóban jogos panaszok kezelésére, mi ezt a levelet átadjuk számodra.
3. A levél
Tisztelt <panaszos neve> Úr?
 
Levelét az elveszett bőröndjéről megkaptuk, társaságunknál az <iktatószám> azonosítóval hivatkozhat rá a későbbiekben.
Először is engedje meg, hogy a legmélyebb sajnálatunkat fejezzük ki a hatalmas kár miatt, amit a csomagja elkeverésével okoztunk. Jogos panaszát nem vitatjuk, mindazonáltal a hágai Nemzetközi Bíróságig is hajlandóak vagyunk az ezerfős nemzetközi jogi osztályunkkal elmenni, ha netán perre viszi a dolgot.
Nem véletlenül lettünk azonban mi az Év Légitársasága 1972-ben és 1985-ben is: még az Ön panaszában is látunk olyan lehetőséget, amivel társaságunk jó hírét és kiemelkedő szolgáltatásait kiemelhetjük. Gondoskodó légitársaságként pedig bizonyítani szeretnénk, hogy az utasaink sorsát a repülés után is segítjük.
A fentiek szellemében vegyük sorra az Ön által megfogalmazott kárigényeket.
1.) fogkefe és fogrém … Nagyon komoly következményei lettek ezeknek a hiányosságoknak. Fogmosás nélkül büdös volt a szám, emiatt elszalasztottam életem legnagyobb szerelmét a bárban, végül fizetnem kellett a hölgynek az éjszakáért, 800 USD-t (1. követelés).
Reméljük, hogy az éjszaka során nem vállalt extra kockázatot az egészsége lerombolására, nem tudnánk elviselni, ha az általunk okozott „idegi sérülések” helyett esetleg AIDS-ben halna meg. Az Ön által meglátogatott paradicsomi országban ugyanis a hivatalos WHO statisztikák szerint a prostituáltak 89%-a fertőzött, és az AIDS vírus egy különösen agresszív mutációja terjedt el. A kaucsukfaló baktériumos mutáció miatt az óvszeren is átrágja magát a vírus. Az általunk kínált utasbiztosítás azonban kiút lehet ebből a sötét helyzetből, bár inkább csak a családtagjai számára.
2.) fürdőnadrág … Fürdőnadrág hiányában a napi úszás és napozás adagomat nem tudtam elvégezni, emiatt a közérzetem csapnivaló volt, amikor később kilátogattam a lovira. Így nem is találtam el a hármas befutót, ami huszonháromszoros pénzt fizetett (2. követelés: 23 000 USD az elvesztett 1 000 USD után).
Boldog lehet, hogy nem tudott napozni, a célállomása felett ugyanis akkora az ózonlyuk, hogy még a holdfény is végzetes bőrrákot okoz. Utasbiztosításunk azonban itt is megoldást jelenthet az Ön számára. Arra is felhívjuk a figyelmét, hogy a szerencsejáték függőséget okozhat, különösen az alacsony iskolázottság és a műveletlenség jelent magas rizikófaktort.
3.) szórakoztató irodalom … A kedvenc könyvemet (modern skandináv versek) nem tudtam olvasgatni lefekvés után, emiatt nagyon nehezen aludtam el. A rossz alvás katasztrofális következményekkel járt, feledékeny lettem, így megismételtem az előzőleg elkövetett hibákat fordított sorrendben (3. követelés: 23 000 USD a lovin történt malőr miatt, és 800 USD ismét a hölgynek).
Mi bízunk az Ön kiemelkedő szellemi képességeiben, és nem ismételjük meg Önhöz hasonlóan az előzőeket, mindazonáltal jelezzük, hogy amit pár sorral feljebb írtunk, az itt is megállja a helyét. Különösen az utasbiztosításunkra vonatkozó javaslatunk, amiről a részletes tájékoztatót mellékelve megtalálhatja.
Végül pedig engedje meg, hogy egy meglepetéssel is kedveskedjünk Önnek: eddig nem volt törzsutas kártyája nálunk, most mi ezt kiállítottuk, de csak azért, hogy le is tilthassuk, mert csak így biztosítható a jövőben, hogy Ön nem tud ilyet igényelni. Ezzel a kis akciónkkal szeretnénk hozzájárulni az Önt érő idegi terhelések csökkentéséhez.
További jó nyaralást!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
A levél bekerül a légitársaság levelezőinek tréning anyagába, hiszen ilyen elegánsan átfordítani a magyarázatot a reklámozás irányába úgy, hogy közben a burkolt fenyegetésekkel meg is félemlíted a reklamálót, hát ez vérprofi.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr491758799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása