Végezetül pedig egy jó tanács: a cégünk által hirdetett open door policy nem azt jelenti, hogy mindenféle szir-szarral megzavarhatjátok a főnököket.

1. Kategorizálás

Kategória: Céges
Alkategória: Teszt
Stílus: Bunkó főnöki
Célcsoport: Panaszkezelő osztály munkatársai
2. Felhasználási javaslat
Középvezetőként tudod, hogy nem igaz a mondás, miszerint felfelé nyalni, lefelé taposni kell. Az igazi karrieristák időnként a beosztottak felé is látványos és pozitív gesztusokat tesznek, persze sötét szándékkal. Ez az image építés és az intrika magasiskolája, amikor az emberközpontú és barátságos vezető szerepében tetszelegsz azért, hogy közben a lehetséges vetélytársaidat látszólag megdicsérve elvesd a csoportban az ellenségeskedés magvait, utálják ki maguk közül ők a konkurenciádat, te nem szennyezed be a kezedet. Ha zavarosnak tűnik, akkor ezt te nem csinálod, hanem kapod.
A lenti levelet akkor használd, ha:
  • Egy légitársaságnál a panaszkezelő osztályt vezeted;
  • Van egy tehetséges munkatársad, aki olyan választ rittyentett egy bunkó reklamációra, hogy a tréning anyagotokba is bekerült;
  • El akarod taposni ezt a tehetséges munkatársadat, ugyanakkor túl sok embert rúgtál már ki az utóbbi időben, kellene egy kis pozitív image.
3. A levél
Kollégák,
 
<A tehetséges beosztottad> neve ha nem is az örökkévalóságig, de legalább a levélgyűjteményünk következő kiadásáig fennmarad, ugyanis egy reklamációra olyan frappáns választ küldött, hogy a heti supervisori meetingen beválasztottuk a következő kiadás példalevelei közé. Gratulálok <beosztottad keresztneve>, szép munka volt!
A többieknek ez egy kis figyelmeztetés is egyben, lehet találni a piacon tehetséges panaszkezelőt. Aki itt akar maradni, annak fejlődni kell, a színvonalat <beosztottad neve> belőtte, ha valaki ez alatt teljesít, majd kicseréljük egy jobbra. Nem lehet megélni a sablon válaszokból, az utasaink panaszaira prémium minőségű válaszokat kell adnunk, ha meg akarjuk állítani az elvándorlásukat.
Tudom, hogy nehéz a munka, a stressz és a sok reklamáció kiöli az emberből a kreativitást, de higgyétek el, kellő akarattal fenntartható a fejlődés. Holnapra mindenki írjon egy tesztválaszt ugyanarra a panaszra, amire <beosztottad neve> megalkotta a gyöngyszemét. A legrosszabb levelet produkáló elbúcsúzhat a bónuszától, de vigasztalhatja az a tudat, hogy jó helyre kerül, mert ez lesz <beosztottad neve> extra jutalma a kiemelkedő teljesítményért.
Végezetül pedig egy jó tanács: a cégünk által hirdetett open door policy nem azt jelenti, hogy mindenféle szir-szarral megzavarhatjátok a főnököket. Ha valakinek nem tetszik a tesztleveles feladat, az helyette megírhatja a felmondását. Vagy ha az sem megy, majd <beosztottad neve> ír egy frappánsat helyette.
 
Üdv,
<Aláírás>
4. A levél hatása
A bónusz átcsoportosítás meghozza a gyümölcsét, utálni fogják a potenciális vetélytársadat, mint a bűnt. Különösen azért, mert kevesebbet adsz neki, mint amennyit a másiktól elveszel, és ezért nagyon kínos helyzetbe kerül a hülye, amikor vissza akarja adni annak, akitől te elvetted. Ha ezt sem érted, ne számíts bónuszra.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr231771769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.03.09. 10:12:44

Ez is pirospontos, éééés jelentem a dolog létezik, saját bőrömön tapasztaltam meg.

Ifjú éveimben járva egy gyártó cégnél minőségellenőr voltam. Itt is volt bónusz amit akkor lehetett kapni, ha az illető nem volt betegszabin, nem késett és jó volt a "magaviselete".

Egyszer 4 hasonszőrűvel kicsit odahúztunk a munkának és ebéd előtt mindent megcsináltunk, hogy nyugodtan tudjuk enni. Mivel épp nem volt munka így a 20 perces ebédidőből 30 perceset csináltunk (egy kávé és egy wc-zés a végén). Ezt meglátta a csomagoló csapat műszakvezetője, és jelentette a személyzetisnek aki a bónuszt (a fizu 10%-a) az 5 embertől levonta és munkahelyi díjat adott a kisfőnöknek (ami kb. az 5%-a lehetett a bérének).

Természetesen másnap felmondtam de azt még hallottam, hogy szegény kisfőnök öltözőszekrényébe valaki festék spray-vel befújt és autó zárába pillanatragasztó került...

Szóval igen, a dolog működik, lám aki "jól végzi" dolgát kollégáitól büntetést kap, holott máshol kellene keresgélni!
süti beállítások módosítása