Nem hiszem, hogy bizonyítanom kellene felelősségüket a mai fiatalok elhülyülésében, a szép magyar nyelvünk elkorcsosulásában, de talán már Önök is webkettes defektesek, ezért egy kis mankót adok, hogy felébresszem szunnyadó erkölcsüket.
1. Kategorizálás
Kategória: Hivatalos
Alkategória: Felszólítás
Stílus: Erőltetett
Célcsoport: Nemzeti Hírközlési Hatóság
2. Felhasználási javaslat
Elkorcsosult a nyelvünk, általános a szellemi színvonal romlása, rövidítések és betűhiányos szavak uralják a mindennapi kommunikációt. Szerintünk egy kis technikai támogatással még lehet fordítani a helyzeten, és ezt a támogatást mi megadjuk neked, hogy a magyar nyelv őreként ne csak szóban, hanem a legmodernebb eszközöket bevetve küzdhess tovább.
Küldd ezt a levelet a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, így kikényszerítheted Vészmadár találmányának bevezetését, a kártékony SMS-ek valódi alternatíváját kínálva.
3. A levél
Tisztelt NHH!
 
Nem hiszem, hogy bizonyítanom kellene felelősségüket a mai fiatalok elhülyülésében, a szép magyar nyelvünk elkorcsosulásában, de talán már Önök is webkettes defektesek, ezért egy kis mankót adok, hogy felébresszem szunnyadó erkölcsüket.
Pro primo: a mobil-licencek értékesítése során az egyetlen szempontjuk a bevételek maximalizálása volt.
Pro secundo: a szolgáltatók a kiadásaik mielőbbi megtérülése érdekében szolgáltatásaik díját magasan tartották és tartják jelenleg is.
Pro tercio: a fiatalok körében népszerű az SMS (Short Message Service) küldése. Az SMS-ek hossza korlátos, maximum 160 karakter.
Pro quatro: az árakra érzékeny fiatalság körében a 160 karakteres limit miatt gyorsan kialakultak a rövidítések; lecsupaszított, karakterhiányos szavakkal kommunikálnak egymással.
Pro quinto: az SMS kultúra átszivárog az élő beszédbe is, ergo nyelvünk a drága SMS-ek miatt satnyul, az SMS-ek árát pedig az Önök által meghatározott magas mobil-licenc díjak kompenzálására emelték meg a szolgáltatók.
A felelősség az Önöké.
Egy lehetőséget nyújtok most át Önöknek, amivel jóvátehetik minden hibájukat, az utolsó pillanatban megfordítva ezt a kártékony trendet.
A mobil-kultúra evangélistájaként népszerűsítsék az általam megalkotott LMS (Long Message Service) szolgáltatást. Ennek a lényege a kötött formátum, minden üzenetben szerepelnie kell megszólításnak, elköszönésnek. Rövidítések és szmájlik nem használhatók, csak helyes és teljes magyar mondatokkal lehet kommunikálni.
A bevezetéskor valószínűsítek némi ellenállást a visszafejlődött fiatalság részéről, de az agresszíven megemelt SMS díjak és az ingyen kínált LMS küldési lehetőség hamar eldönti a kérdést, és nyelvünk ismét elindul a fejlődés útján.
Nem messzi álom, amikor a legszebb magyar szavak ismét a láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír lesznek.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Szvsz semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr211993825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 01:46:30

Lassan nem tudom, hogy kit melyik posztot szorítsam ki a top10-ből, illetve, hogy van-e itt olyannak értelme. Nagyon jót derültem! :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.20. 14:43:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem érdemes kiszorítani egyet sem, én kicsit bőven tartom a top10-emet, van benne vagy ötven poszt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 20:46:44

@Levéltáros: Apropó, üdv a Kigondoltamon! Napjaink legüdítőbb és újítóbb alkotói közösségébe nyertél felvételt! Igaz, bőven megérdemelted, ott is csak ilyen szellemiségű posztokat!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.20. 21:12:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Köszi, tényleg elképesztő jó hely a Kigondoltam! Csuda felüdülés volt, amikor rátaláltam - szerintem egyébként valahogy rajtad keresztül.
süti beállítások módosítása