Mindent hasznosítunk, mert mindenünk hasznos.
Az álszerénység a tehetségtelenek menedéke.
Kérdés: Nagyokosok, azt hiszitek, hogy ti mindent tudtok? Akkor ki nyeri a vébét?
Válasz: Igen.
Két kérdésed közül csak az egyikre feleltünk rögtön, de ha figyelmesen elolvasod a levelünket, akkor a másodikra is megleled a választ. Nehezítésként nem mondjuk meg, melyik kérdésre melyik a válaszunk.
Tehát először a szakértelmünkről. Nem nagyokosok vagyunk, hanem nagyon okosak. De erre nem vagyunk büszkék, mert manapság ha keresni tud az ember, akkor mindent tudhat. Kivéve persze azokat a dolgokat, amiket más még nem tud (a nem feltalált dolgok ezek), azokat a feltalálók tudják meg először, utána a jó keresési módszerekkel rendelkezők, és legvégül az olyan buták, mint te.
Kérdésed alapján az intelligenciát tartod fontosnak, hát majd meglátjuk a reakciódat erre a nyílt levélre. Az intelligencia ugyanis alkalmazkodóképesség (is), a nem várt helyzetekre adott gyors és helyes reakciók képessége. Vártad, hogy díszhülyét csinálunk belőled? Ha igen, akkor előrelátó vagy és jól tervezel, ha nem, akkor reakcióddal most mutasd meg, mennyire vagy intelligens.
Mi büszkék a bölcsességünkre, a tapasztalaton alapuló felhalmozott tudásra vagyunk. Pillanatok alatt személyre szabott stratégiákat tudunk felállítani a kötekedő olvasók helyrerakására úgy, hogy az másoknak is okulásul szolgál, és megakadályozza a káros szemtelenkedés elterjedését.
És most a vébéről, röviden. Spanyolország nyeri, de mindegy is, mit írunk ide, mert a döntő utáni percben már át is javítjuk ezt a bejegyzést, hozzáidomítjuk jóslatunkat a valósághoz, hogy okosságunk megkérdőjelezhetetlen legyen. Ezt hívják bölcsességnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr392087841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása