Alapítónk és tulajdonosunk filozófiája, hogy folyamatosan korszerűsítsük a termékeinket és a gyártást, mert minden IKEA egység fontos szerepet játszik az alacsony árak kialakításában, amelynek végső haszonélvezője az IKEA vásárló.
1. Kategorizálás
Kategória: Céges
Alkategória: Felelősségre vonás
Stílus: Menedzseri
Célcsoport: IKEA dolgozók
2. Felhasználási javaslat
IKEA felsővezető vagy, akit folyamatosan nyaggat a külföldi menedzsment a hatékonyságnöveléssel, költségcsökkentéssel. A dolgozóid semmibe veszik az erőfeszítéseidet, egy használható ötletük sincs, amivel spórolhattok. Nekünk van, vidd nyugodtan.
3. A levél
Kedves Kollégák!
 
Végre egymás között vagyunk, és magázódhatunk. Erről ennyit, és most a lényeg.
Az idei belső innovációs ötleteikkel nem tudok mit kezdeni, a menedzsment nevében kijelentem, hogy Önök megcsúfolják Ingvar Kamprad nemes eszméit. Alapítónk és tulajdonosunk filozófiája, hogy folyamatosan korszerűsítsük a termékeinket és a gyártást, mert minden IKEA egység fontos szerepet játszik az alacsony árak kialakításában, amelynek végső haszonélvezője az IKEA vásárló.
Önök az idén egyetlen használható ötlettel sem álltak elő, de ennyi problémával még megbirkóznék. A dehonesztáló áljavaslataik azonban a kollektívánk egészét rombolják, még azok is visszarettennek a fejlesztéseik beküldésétől, akikben van egy kis maradványa az emberségnek. Mit kezdhetnék azzal például, hogy a lapraszerelt bútorcsomagolás helyett legyen vonalraszerelt (egydimenziós) vagy pontraszerelt (nulla dimenziós) a csomagolás, mert így a szállítás és a raktározás költsége minimalizálható. Vagy a másik elmebajnok, aki azzal állt elő, hogy az éttermeinkben kínált húsgolyó méretét csökkentsük le úgy, hogy 10 golyót állítsunk elő 9 golyónyi anyagból, így érve el 10%-os költségcsökkentést. Ezek viccek, de a rossz fajtából: gúnyt űznek az IKEA küldetéséből, semmibe veszik a vásárlót, és szórakoznak a menedzsmenttel.
Az egyetlen használható javaslattal ismét csak én tudok előállni, nem véletlen, hogy én vagyok az Önök vezetője és nem fordítva. Komoly költségmegtakarításként azonnali hatállyal eltörlöm az idei bónuszokat.
A jövő évi költségtervezéshez az idei költségeink adják a bázist, tehát jövőre a bónusz eltörlésével már nem lehet eredményt elérni, a bónusznélküliség az alap. Ötleteiket várni fogom a hatékonyságunk növelésére. Ha Önöknek nem lesz, az enyémre bizton számíthatnak.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
A népszerűségi indexed nem csökken, hiszen a tavalyi akciód, amikor a cafetériát megszüntetted, beállította a bázisértékét. Idén te egyedül kapsz bónuszt, a svéd menedzsment értékelni fogja a megtakarítást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr352188044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása