Amikor először hallottam a falakon keresztül, hogy kirakod a híd alá, mert ez nem család, akkor egyetértettem, utána pedig megkönnyebbültem. Később sajnos rájöttem, hogy ez csak a rendszeres műsor része.
1. Kategorizálás
Kategória: Közösségi
Alkategória: Rendreutasítás
Stílus: Udvarias
Célcsoport: Ordibáló szomszéd
2. Felhasználási javaslat
Ha van egy szomszédod, aki a folyamatos ordibálásával keseríti meg az életedet, akkor küldj neki egy levelet, olyat, mint ez itt. Példalevelünkben a mesebeli kiabálós Zsuzsa a címzett.
Egy ilyen stílusos levél a kapcsolatotokon nem ront (azon már nem lehet), de néhány decibellel csökkenti a zajterheléseteket.
3. A levél
Kedves szomszéd, kedves Zsuzsa!
 
Feltételezésem szerint amíg a postástól átvetted az ajánlott levelemet, és most, miközben olvasod, nem kiabálsz. Ez már bőven megérte a 215 Ft-os beruházásomat, el tudom kezdeni a gyerekek délutáni altatását.
Nekik még szükségük van a sok alvásra, amit te rendszeresen elveszel tőlük. Kisfiaim egészséges fejlődését a munkanapjaid biztosítják, de a mostani szabadságod már próbára teszi az én türelmemet és a gyerekeim állóképességét is. Minden nap az ordibálásoddal telik, ezzel kelünk és ezzel fekszünk. Aludni persze nem tudunk.
A történet, ami kirajzolódik számomra az ordítozásaidból rendkívül izgalmas, mégis jobb lenne, ha irodalmi élményként tudnám átélni, nem pedig véres valóságként. Ha férjed hazatér a rendszeres négyhetes kórházi kezeléséből, ahol a súlyos pánikbetegségét próbálják gyógyítani, akkor nem szerencsés már az első órában azt ordítani neki, hogy „Vedd fel a törölközőt a földről te állat! Mi van, félsz tőle, nem mersz hozzányúlni?!”. Érdekes küzdelem ez közted és az orvostudomány között, szívesen olvasnék róla valami orvosi szaklapban, de átélni nem akarom. Ha takarítás, evés, fűnyírás, mosogatás, mosás, fürdés közben problémád van a sebességével, a csámcsogásával, a levágott dísznövényekkel, a koszosan maradt tányérokkal, az összemosott színes ruhákkal és a szagával, akkor mondd el neki nyugodtan, de halkan. Nem érdekel, hogy ő büdös és normális munkavégzésre alkalmatlan ember, te meg idegbeteg roncs vagy, de mégis fültanúja vagyok a szánalmas drámátoknak.
Amikor először hallottam a falakon keresztül, hogy kirakod a híd alá, mert ez nem család, akkor egyetértettem, utána pedig megkönnyebbültem. Később sajnos rájöttem, hogy ez csak a rendszeres műsor része.
Minden épeszű ember menekülne egy ilyen kapcsolatból minimum válással, de a gyilkosságot se tartom elképzelhetetlennek. Ti mégis együtt vagytok sok éve már, a fenyegetéseket soha nem váltod valóra. Miért? Te is tudod – hiszen minden szombaton, a nagytakarításotok közben hallom, hogy analizálod a helyzetet („Kikészítesz! Meg akarsz ölni?! Ki neveli fel akkor a gyerekeket?!”) –, hogy szívroham vagy agyvérzés a várható vége a kapcsolatotoknak, a pofonegyszerű megoldásokkal mégsem élsz: megölöd vagy elhagyod.
Nagyon nagy szerelem lehetett a tietek, ha még most is összetart benneteket valami, de hidd el nekem, hogy nem érdemes. Ha te és a férjed tűrőképessége végtelen is, a környezeted – én – sokáig már nem viseli el a förtelmes ordibálásodat.
KUSSOLJ KURVA, VAGY VÉGED!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Egy hét nyugalmat szerezhetsz magadnak, többet semmi esetre sem, hiszen nem normális emberek a szomszédjaid. Más változás nincsen, eddig sem beszéltetek, ezután sem fogtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr132220421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.08.16. 10:47:44

Szerintem ez az eddigi legjobb.
Megjegyzem, nem olvastam mind.

Yeto 2010.08.16. 13:54:50

Nagyon tetszik, csak a "vagy véged"-et és a gyilkosságra történő felbújtást hagynám el belőle, mert feljelentési alap lehet belőle.

Apropó, kéne levelet írnom annak a pondró féreg ismeretlennek aki bedobott két kölyökmacskát a kertembe, ha van valakinek hasonló jó mintája...

Hepciás 2010.08.16. 14:03:29

@Yeto:
Ha netán pécsi vagy (én nem, csak hétvégén arra jártam)egy bácsi kereste a kiscicáját. Talán cserealapnak az egyik megtenné.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.08.16. 14:18:26

Ennél sokkal, sokkal udvariasabb levelet küldtem egyszer egy szomszédnak, akivel nem tudtam személyesen beszélni, de az építkezéshez használt terméskövet lepakolta az utca közepébe, nemhogy kocsival, de gyalog se lehetett elférni, és hetekig ott hagyta. A másik meg rendszeresen úgy parkolt, hogy elállta az utca egyik oldala felől a kijárást.

Piszkosul besértődtek mindketten.

Később a másik szomszédomnál én is tanúja voltam pár ilyen veszekedésnek, az egyik után a fritőz is repült ki az ablakon. Akkor már közbeléptem, hogy nyugodjanak már le...
Asszem lassan válnak, mindenesetre a férje nevétől már megszabadult az IWIW-en.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 14:45:32

@Yeto:

Nem bújtok én fel senkit, igazából azon csodálkozom, hogy még élnek.

Még az is lehet, hogy publikálok egy macskás levelet egyszer egyet.

@Daily Shark:

Ilyenkor értem meg azokat, akik a tanyavilágba vágynak. Bár ott meg mások a problémák.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Harmadik! Ma este megünneplem!

Elkeveredett 2010.08.16. 15:11:48

biztos maradi vagyok, de nem hatásosabb a fésztufész kommunikáció?

Elkeveredett 2010.08.16. 15:12:53

Igen, levéltár, tudom.
De az ilyen levelek nem szoktak hatásosak lenni. Ezek egyfajta maszturbálások, ha már megoldás nem jutott.
Szvsz.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.08.16. 15:33:42

Ó, én is gratulálok a címlapossághoz. Épp 187 ember online, nem semmi.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 15:38:20

@CukorFalatka:

Igen, Levéltár. És van, amikor a személyes kommunikáció lehetetlen, levelezek én az ufókkal is:

leveltar.blog.hu/2010/03/26/fajkozi_levelezes_kilencvenharom

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 15:39:53

@entropic:

Köszi! Furcsa, hogy nem egyedül vagy itt, ugye?

Goompah 2010.08.16. 15:43:51

Hacsak nem vagy egy nagydarab, kigyúrt kopasz állat, akkor egy ilyen levél hatására még akár össze is verhetnek.

A leveled stílusa amúgy is túlságosan kifinomult, az effélék a szöveg felét meg sem értik.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 15:47:32

@Goompah:

Ja, de mégse csinálhatok blogot annak, hogy Kussolj te állat! Viszonylag kicsi levéltár lenne.

Goompah 2010.08.16. 15:58:56

@Levéltáros: Ahol egyszer régebben laktam, a földszinten élt egy házaspár, mindketten kemény alkoholisták. Rendszeres éjjeli program volt az ordítozás, főleg a nő csinálta. Egyszer ilyen alkalommal lementem hozzájuk, és azt láttam, hogy a pasi kivételesen józanon ül az egyik szobában és olvas, a másik szobában meg a nő sikoltozik, hogy "ne bánts!"

Egyszer a nő kizárta a pasit a lakásból, az meg baltával szétverte a lakásajtót, persze mindezt éjjel. Kihívtam a zsarukat, akik kérdezék a nőt, bevigyék-e a pasit a rendőőrsre. A nő azt válaszolta, hogy ha jól viselkedik, akkor maradhat. Zsaruk el, 15 perc elteltével újra kezdődött az ordítozás.

Az is nagy szerelem lehetett, tudtommal még mindig együtt vannak.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 16:07:22

@Goompah:

Ezt nem irigylem tőled. Persze lehet, hogy profi színészek voltak, és készültek egy drámára :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.08.16. 16:15:34

A "Kussolj kurva, vagy véged!" egy fél irodalomórára elég költői eszközt vonultat fel ennek a levélnek a végén. :)

Circus 2010.08.16. 16:33:39

@Goompah:
nos igen... kb ez jutott nekem is eszembe. Évekkel ezelőtt laktam egy olyan helyzetben, ahol anyja-fia lakott együtt, a fiú rendszeres gyógyszeres kezelésre járt, de már kitiltották az összes pesti kórházból, az anyja meg kb a párja volt. Többször szép szóval, még többször rendőrséggel, és párszor 'eggyéb, nem fizikai' ráhatással is próbálkoztam. Eredménytelenül...

Ez is tönkre tudott tenni egy kapcsolatot - na, nem az övékét... :(

Egy biztos, van aki nem ért a szép szóból, ott az ilyen (vagy bármilyen) levél kevés. Mindazonáltal, benézek majd ide máskor is stílustanulmyánok céljából :)

Goompah 2010.08.16. 16:36:42

@Levéltáros: Volt ott színész is, de az fölöttük lakott, az első emeleten. :D

(Komoly, tényleg egy sacc/kábé harmadvonalbeli, egykor jobb napokat is látott színész lakott ott. Ő csendben szokott lenni, bár egyszer rám hozta a frászt. Nem is ő, hanem az akkor 80+ éves anyja. Késő este, inkább már éjjel lementem a pincébe előkeresni egy könyvet. Totál csend volt, én nyugisan keresem a könyvet, zseblámpával, mert épp rossz volt a világítás, egyszer csak furcsa morgó hangokat hallok a szomszéd pincefülke felől. Kicsit borsódzott a hátam, de azért nagy bátran odamegyek a másik pinceajtóhoz, amikor is hirtelen a semmiből elém lép egy öregasszony, akiben csak később ismertem fel a színész anyját. Kiderült, hogy a színésznek hölgyvendége volt és ezért éjszakára az anyját lezavarta kussolni a pincébe.)

Goompah 2010.08.16. 16:39:58

@Levéltáros: Volt ott színész is, de az fölöttük lakott, az első emeleten. :D

(Komoly, tényleg egy sacc/kábé harmadvonalbeli, egykor jobb napokat is látott színész lakott ott. Ő csendben szokott lenni, bár egyszer rám hozta a frászt. Nem is ő, hanem az akkor 80+ éves anyja. Késő este, inkább már éjjel lementem a pincébe előkeresni egy könyvet. Totál csend volt, én nyugisan keresem a könyvet, zseblámpával, mert épp rossz volt a világítás, egyszer csak furcsa morgó hangokat hallok a szomszéd pincefülke felől. Kicsit borsódzott a hátam, de azért nagy bátran odamegyek a másik pinceajtóhoz, amikor is hirtelen a semmiből elém lép egy öregasszony, akiben csak később ismertem fel a színész anyját. Kiderült, hogy a színésznek hölgyvendége volt és ezért éjszakára az anyját lezavarta kussolni a pincébe.)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 16:42:01

@Circus:

Csak a nevedről jut eszembe, hogy van itt temetés és bohóc egy levélben:

leveltar.blog.hu/2010/04/19/kegyeleti_mulatsagok

leginkább tejből 2010.08.16. 17:02:01

ez a blog fantasztikus, örülök, hogy végre főcímlapos lett!

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.08.16. 17:04:46

@Levéltáros:

Igen, eléggé. Kicsit elveszettnek érzem magam ennyi ember között, de azért jó olvasni a kommenteket.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 17:05:41

@leginkább tejből:

Köszönöm az összes munkatárs nevében, beleértve a backoffice dolgozókat is!

AutosVilli 2010.08.16. 17:07:15

Ez nem éppen a leg célravezetőbb,szerintem, ezeknek az embereknek csak a szarság szembesitése segit.

Missing Link 2010.08.16. 17:31:01

hihetetlen, hogy a 21. században emberek levelet írnak, szenvednek, idegeskednek, ahelyett, hogy pár pár 10ezer forintos költséggel körbehangszigeteljék a lakást... enyém körbe van, enélkül nincs az a lakás, amibe beköltöznék, csendes is az éjszaka, és nem a szomszéd miatt, mert az egyikhez évente 2x még a rendőrt is kihívják, úgy gyilkolják egymást... 10cm ásványgyapot, előtte gipszkarton. Ennyit a gyomorrák megér. Meg a gyereked.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 17:31:40

@entropic:

Minden csoda addig tart, amíg az Index akarja. Nem hinném, hogy a folyamatos tömegiszonytól kell majd tartanod.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 17:38:25

@Missing Link:

Még szép, hogy levelet írok, Levéltáros vagyok, nem Gipszkartonos!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 17:39:23

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij:

Lilulsz az irigységtől, azt látom! DJ Lazac sehol nincs!

Goompah 2010.08.16. 17:49:56

@Missing Link: Ha valaki a szomszédodban a woofert bőgeti, azt semmilyen ásványgyapottal meg gipszkartonnal nem fogod megszüntetni.

Jut eszembe, ablakot és ajtót is leszigetelted ásványgyapottal és gipszkartonnal?

@Circus: Szomorúan olvasom, mert azt gyanítom, hogy te kapcsolatodat tették tönkre. :(

Yeto 2010.08.16. 18:03:42

@Levéltáros: Nem is gondoltam hogy Te komolyan bújtasz fel, de ha az elmebetegje elmegy feljelenteni, mert kitelik tőle, akkor a hasonló színvonalú előadó kitalálhatja ilyen alapján hogy Te felbújtasz, mert valamivel javítani kell a statisztikát a sok ismeretlenes elintézetlen és elintézhetetlen ügy között.

pet77 2010.08.16. 18:09:03

Mit pofázik itt ez az ertelmi köcsög??
Átmegyek, és addig baxom amig nem kér bocsánatot, akár fiú. akár lány!!!!!

...na egy ilyennek irjál te levelet...

scorpioscorpio 2010.08.16. 18:16:31

Egy évig bírtam a jeles Vörösmarty utcában, sztori: újszülött gyerekemmel otthon, "kedves" szomszéd mindent megtett amit el lehet képzelni, nehogy két perc csend legyen, de a csúcs h a kutyáját az ajtónk elé rakott lábtörlőre szaratta...a lépcsőház neki balra volt, én meg jobbra...az sem állja meg a helyét h az eb nem bírta ki addig:-)
Gondoltam egy nagyot, módszeresen rákentem az ajtajára a kutyakakit...attól kezdve még köszönt is:-) van még...meséljek?? Lapáttal alaposan és teljeskörűen áttelepítettem a kukánk tartalmát a szomszéd kertbe....megvolt az oka!! Öreg amúgy elmeszoc.otthonba került...később...miután idővel már kisollóval nyírta a füvet.

scorpioscorpio 2010.08.16. 18:17:53

Egy évig bírtam a jeles Vörösmarty utcában, sztori: újszülött gyerekemmel otthon, "kedves" szomszéd mindent megtett amit el lehet képzelni, nehogy két perc csend legyen, de a csúcs h a kutyáját az ajtónk elé rakott lábtörlőre szaratta...a lépcsőház neki balra volt, én meg jobbra...az sem állja meg a helyét h az eb nem bírta ki addig:-)
Gondoltam egy nagyot, módszeresen rákentem az ajtajára a kutyakakit...attól kezdve még köszönt is:-) van még...meséljek?? Lapáttal alaposan és teljeskörűen áttelepítettem a kukánk tartalmát a szomszéd kertbe....megvolt az oka!! Öreg amúgy elmeszoc.otthonba került...később...miután idővel már kisollóval nyírta a füvet.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.08.16. 18:48:50

Nagy grat! A posztért és a címlapért. Kicsit rólam is szól, én vagyok ilyen hangos szomszéd.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.08.16. 18:48:53

Nagy grat! A posztért és a címlapért. Kicsit rólam is szól, én vagyok ilyen hangos szomszéd.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 19:04:45

Azt hiszem, totál összeomlott a blog.hu komment kezelője. Biztos a Levéltár nagy forgalma okozta.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 19:06:54

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Azt se tudom, hogy válaszoltam-e már valami nagyon frappánsat erre, omladozik a blog.hu.

230e 2010.08.16. 19:18:37

Nálam nem érne célt.
1. nem értem milyen nyelven kiabálnak,
2. nem vagyok meggyőződve hogy tudnak olvasni,
3. számuk 4-15 fő között váltakozik.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 19:41:52

@230e:

Szerintem neked kiabálnak, hogy szomszéd, olvasson már meg minket, mert nem tudjuk, mennyien vagyunk! Csak mivel nem érted, nem hagyják abba.

babsz 2010.08.16. 19:51:14

kézejjétek, itt svájcba' tök kemény. feljelented a szomszédod, hogy hangoskodik, ezek után be kell állíts egy kamerát a lakásba hanggal együtt, meg külön egy ilyen zajszintmérő biszbaszt, ami rögzít, és 3 napig hadd szóljon. a felvételek birtokában amennyiben a bíróság megállapítja, hogy valóban nem a te lakásodból jött a zaj (ezért kell a kamera), a szomszédot uganda éves gédépéjére elkaszálja a bíróság. mondjuk minden ilyesmi végrehajtás kérdése, ugyebár.

babsz 2010.08.16. 19:53:49

ja persze este tízkor lapul is mindenki, mint sz.. a fűben. különben télleg rádhívják a policájt, és a második policájnál kezdheted eladni a vagyontárgyaid.

II.Briandrew 2010.08.16. 20:19:29

Várnék ötleteket és javaslatokat, hogy milyen levelet küldjek a szomszéd japán családnak(Londonban élek), hogy végre valahára vigyék már el a páréves hülyegyereküket pszichológushoz, mert folyamatosan ordibál, mint egy sakál...
Előre is köszi! :)

Yeto 2010.08.16. 20:27:43

@II.Briandrew: Az felejtő, japóéknál kiskölyköknek valamiért mindent szabad, csak iskola táján kezdődik a náculás. Max ha ráveszed egy harakirire valahogy...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 21:12:50

@pafff:

Jó rendszer ez a svájci, nem véletlenül csak 1971-ben kaptak szavazati jogot a nők.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 21:16:03

@II.Briandrew:

Mindegy, hogy mit írsz, de személyesen add át, és legyél tetőtől talpig teletetoválva. És persze az aláírás: a jakuza.

uborkagyalu 2010.08.16. 21:30:15

Most járok először ezen a blogon, nem olvastam korábbi posztokat, de ez a mostani nekem nem tetszik. Mesterkélt, egyáltalán nem frappáns, a vége különösen gyenge. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy nem éri el azt a hatást, amit a felvezetőben vázolt a T. alkotó.

II.Briandrew 2010.08.16. 21:34:43

@Yeto:

Jah, hát azt sajnos észrevettem. Mert eddig akárhány japó porontyot láttam, mind olyan égetni való kis gazember volt, hogy az elképesztő...Harakirit nem akarok kierőszakolni csak maximum adnék neki egy pofont, hogy legyen oka is ordítani egyszer az életben és ne csak hisztiből visítson! :)

II.Briandrew 2010.08.16. 21:37:59

@Levéltáros:

Teletetoválni magam nem éri meg, mert mire készen leszek, mindenki engem fog feljelenteni ordibálásért! :)

Diopapa_sok 2010.08.16. 21:38:56

@Levéltáros: "
Jó rendszer ez a svájci, nem véletlenül csak 1971-ben kaptak szavazati jogot a nők."

Jah, kb azóta indult meg ott is a hanyatlás.. :D

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 21:39:14

@uborkagyalu:

Hát ez tényleg nem frappáns:

Üdvözlettel:
<Aláírás>

De nem is ez volt a célja, hanem ez afféle lezárása egy levélnek, szoktuk használni a végén. Elköszönés.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 21:40:30

@II.Briandrew:

Viszont addig se gondolsz a gyerek hisztijére :)

II.Briandrew 2010.08.16. 22:16:04

@Levéltáros:
Az biztos, maximum arra, hogy mekkora hülye vagyok! :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.08.16. 23:06:32

szóltam a tulajnak hogy a felettünk lakó zajong, ő meg szólt nekik hogy kuss legyen és elhallgattak

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.16. 23:17:14

@Blassius:

Állás nélkül maradnék, ha mindenki ilyen gördülékenyen intézkedne.

BenTLor · http://blog.bentlor.hu 2010.08.17. 08:34:14

Szerintem ennek a levélnek egy valóban idegroncs szomszéddal az lenne a hatása, hogy az említett átjön, bekopog, majd a levélíró fejét is szénné ordítja. Aztán lehet költözni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.17. 08:47:30

@BenTLor:

Akkor csak annyit mondanék:

- Ne haragudj, nem figyeltem, megismételnéd?

Circus 2010.08.17. 09:00:58

@Levéltáros:
hát, ha ez tényleg létezik, akkor... Angliából kell származzon...

@Goompah:
igen, de nem sírni jöttem ide, meg régi történet. Mindazonáltal, miután a rendőrség is havi szinten volt látogató, többször feltettük a kérdést több fórumon, hogy mi a francot lehet csinálni egy ilyen emberrel a bezárt elmegyógy és intézetek hiányában? Egy biztos, ez a levél nem használt volna, mint ahogy az 'egyéb ráhatások' sem...

vidéki suttyó 2010.08.17. 09:14:53

Nekem pontosan egy ilyen ordító, elmebeteg alkoholista páros a szomszédom, ezért meggyőződésem, hogy semmilyen (kérő, felszólító, fenyegető) levél nem érne célt nála, mert aki ennyire nem toleráns a környezetével szemben, azt nem fogja egy levél meghatni.

Itt is csak akkor van kertvárosi csönd, amikor nincsenek itthon. A környék olyankor próbálja gyorsan kialudni magát.

A helyzet megoldására bármilyen javaslatot szívesen fogadok, mert nekünk már csak az elátkozás maradt. :)

uborkagyalu 2010.08.17. 19:05:09

@Levéltáros:

"KUSSOLJ KURVA, VAGY VÉGED!"

Ízlések és pofonok, de ez hol ötletes, frappáns, vicces, vagy éppen célravezető?
Szvsz ugyanúgy nem frappáns, mint a tegnapi kommentemre küldött fölényeskedő válasza.

Valahogy ahhoz tudnám hasonlítani ezt a posztot, mint amikor egy humorista kiáll a színpadra és vicceket mond előadása keretében - mindenki tudja, hogy valami viccesről van szó és nevetni kellene rajta, de mindenki érzi azt is, hogy nem az igazi és nem üt úgy, ahogy egy jó humorista műsorának ütnie kéne.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.17. 21:27:44

@uborkagyalu:

És amikor ennek a rossz humoristának egy néző azt mondja, hogy szar a műsor, na arra mi a helyes válasz? Részemről a fölényeskedő. Azért csinálom, mert nekem tetszik, és azt válaszolni, hogy kedves néző, igaza van, most látom, hogy szar, az hazugság lenne. Ízlések és pofonok.

És a "mindenki tudja" és "mindenki érzi" frappáns fordulatok miatt még ideírom, hogy egy háztartási eszköztől már az is szép, hogy írni tud, humorérzéket elvárni már túlzás lenne.

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.08.17. 23:06:32

Grat, kolléga!

Bár magam is a személyes, verbális problémamegoldás híve lennék ilyen esetekben, de hát a LEVÉLTÁROS nyilván egy ilyen alapos levélben foglalja össze a probléma lényegét, és annak lehetséges megoldását. :) - mindezt nagyon életszagúan...

Máskülönben beszólok.blog.hu lenne az oldal címe, de ugye nem az.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.17. 23:23:42

@éjjeli_alkesz:

Köszi!

Ezek egyébként alkohol nélkül állatok, tudományos kutatásra fel lehetne használni őket, bebizonyítani, hogy nem az alkohol a hibás.

NutElla 2010.08.18. 07:44:19

Jaj, Kicsim, most látom, hogy ajánlva kellett volna feladni...
süti beállítások módosítása