Az emberi lélek egy nagy rejtély, de én kibogoztam egy csomót benne, ami a sorban állás lélektanával kapcsolatos. A sorok Önöknek is gondokat okoznak, hiszen elidegenítik a vásárlóikat, ezért kisebb lesz a bevételük.
1. Kategorizálás
Kategória: Üzleti
Alkategória: Tanács
Stílus: Okoskodó
Célcsoport: Áruházvezetők
2. Felhasználási javaslat
Ha idegesítenek a hosszú sorok, és úgy érzed, hogy Topo feltartóemberéből* túl sok áll előtted a pénztáraknál, akkor használd vészmadár (pica pica) ötletéből készült levelünket: küldd el kedvenc bevásárlóközpontodnak, és ha bevezetik, élvezd a hatásait.
vészmadár (pica pica)   2010.12.01. 07:52:17
pont ezek miatt kellene minden ilyen helyen egy hülyéknek fenntartott sor. Nem is tudom, asszem usa-ban van is olyan, hogy 8 vagy kevesebb tételt vásárlók sora. Persze ott meg csupa olyan majom áll, aki nem tud 8-ig számolni.
 
* A blog, ahol az egész történt, a Modorosblog, de nem reklámozzuk, mert még a fejünkre nőnek.
3. A levél
Tisztelt Áruházvezető!
 
Az emberi lélek egy nagy rejtély, de én kibogoztam egy csomót benne, ami a sorban állás lélektanával kapcsolatos. A sorok Önöknek is gondokat okoznak, hiszen elidegenítik a vásárlóikat, ezért kisebb lesz a bevételük.
Milyen nagyszerű lenne, ha aki siet, hamar sorra kerülne!
Ha jól tudom, Önök kísérleteztek már vásárlóbarát megoldással, például kijelöltek pénztárat, ahol a legfeljebb öt terméket vásárlók fizethettek, de a megoldásuk kudarcba fulladt, mert a.) nem vették figyelembe az emberek a korlátozást, és teli bevásárlókocsival is beálltak a pénztárhoz b.) ha figyelmeztette erre őket a személyzet, megsértődtek.
Én most egy olyan módszert kínálok Önöknek, ami garantáltan megakadályozza, hogy a gyorspénztár sorába figyelmetlen emberek is beálljanak, feltartva ezzel a sietőket.
Hülyéknek fenntartott sor
Amennyiben a gyorspénztárat a fenti módon jelölik meg (ideírom, mert ki tudja … „Hülyéknek fenntartott sor”), akkor oda nem fognak beállni azok a vásárlók (a hülyék), akik nem veszik észre kijelölést, mert hülyének a hülyék sem akarnak látszani. Az okosok – akiknek jellemzően sok dolguk van, mert fontos pozíciót töltenek be valahol, és ezért sietnek – pedig kihasználhatják a rövid sor lehetőségeit, és gyorsan kifizethetik azt a néhány árut, amit siettükben megvásároltak.
Ugye milyen egyszerű a megoldás? Persze most, amikor már elolvasta, egyszerűnek tűnik, de olvasás előtt nem jutott volna az eszébe, az biztos. Pszichológia, emberismeret, tapasztalat és még jó néhány dolog kell ahhoz, hogy egy ilyen megoldást kieszeljen valaki; történetesen én.
Használják bátran a megoldásomat, nem kérek érte pénzt, számomra elegendő nyereség lesz a gyors vásárlás lehetősége!
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Reméljük, hogy a bevásárlóközpontokat nem beszari hülyék vezetik, akik félnek az újításoktól (és szeretik a sorokat), hanem kreatív és vállalkozó szellemű emberek, akik hajlandók kipróbálni ezt a nagyszerű ötletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr382490594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.12.08. 01:03:33

Senki sem szereti a tolongást. Megfontolandó ötletnek tartom, hogy a népszerűbb blogokon is legyenek olyan posztok , amelyek a kisebb horderejű hozzászólások számára vannak fenntartva. Ezáltal a velős, érdemi hozzászólások nem sikkadnának el a karakter-rengetegben.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.08. 10:15:36

@ripők:

Nagyszerű ötlet, és ha jobban belegondolok, a blogoszféra nagyágyúi mellett pont ez a Levéltár szerepe (miután sajnos nem lettünk nagyágyúk): ide aztán alig jár valaki, nem sikkad el semmi.

De blogon belül is megvalósítható. Ha majd elérjük a napi 10000 látogatót meg a többszáz kommentet, akkor csinálok velősposztot néha.
süti beállítások módosítása