Az ENSZ elvesztette hatalmát. Habár még mindig jelentős nemzetközi szervezetnek mondhatjuk, de befolyása régóta és folyamatosan csökken, a hírekben ritkán szerepel, konfliktusokat nem old meg.
 
Tisztelt Olvasók!
 
Az itt közzétett rövid, ám annál nagyobb jelentőségű levelet kapta Levéltáros néhány napja. Először olvassa el mindenki nagyon figyelmesen a levelet, aztán az értelmezésünket is, mert vannak olyan fontos üzenetek a Főtitkár úr levelében, amiket csak magasan képzett szakemberek vesznek észre.
Itt a levél, amit Pan Gimun úr, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára küldött Levéltárosnak:
Tisztelt Levéltáros Úr!
 
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2011-es első határozatával (iktatószám: ENSZ-1/2011) 2011-et a Levéltár Évének nyilvánítja. A Levéltár Éve alkalmából exkluzív bélyegsorozatot bocsátottunk ki, első példányát levelemhez csatolva találja.
A levelezés kultúránk legintegránsabb része, örökségünk alapja és építőköve, kiemelte a Homo sapienst a hominidák (Hominidae) közül. Nemzedékről nemzedékre örökítették tovább a tudást eleink, így maradt fenn a leveleknek köszönhetően a Tóra, a Biblia, a Korán, a Tipitaka és a Védák.
Engedje meg, hogy Főtitkárként gratuláljak Önnek, és kifejezzem hálámat, amiért az egyetemes emberi kultúráért, fennmaradásunkért működteti a nagyszerű Levéltárat. További munkájához sok sikert kívánok, és természetesen maradok hűséges olvasója!
 
Üdvözlettel:
Pan Gimun, az ENSZ főtitkára
A levél helyes értelmezése a következő:
  1. Az ENSZ elvesztette hatalmát. Habár még mindig jelentős nemzetközi szervezetnek mondhatjuk, de befolyása régóta és folyamatosan csökken, a hírekben ritkán szerepel, konfliktusokat nem old meg. A nagyhatalmak átvették főbb funkcióit, a világot felosztva egymás között ki-ki a saját befolyási övezetében tetszeleg a mindenható szerepében. Ban Ki Mun (azaz Pan Gimun) megelégelte ezt, és vissza akarja állítani az ENSZ régi fényét. Ehhez a.) népszerűsítenie kell kicsit szürke szervezetét, ezért a véleményformáló mainstream médiához törleszkedik (hozzánk); b.) egy vezető nemzetközi szervezet sokat levelezik a különféle országokkal, kormányokkal, ezért kész levelekre van szükségük. Nekünk meg vannak. Valójában a Levéltár segít az ENSZ-nek, de mi megszoktuk ezt, mindenki hozzánk jön, ha bajban van.
  2. Az ENSZ szegény. Sok ország elblicceli a tagdíjfizetést, a költségeik egyre nőnek, ezért megtakarítási programot indított az ENSZ: lemondják a mobil előfizetéseket. Nincs telefon, nincs SMS, ellenben marad a szinte költségmentes levél. Nem véletlen, hogy pár vacak bélyeggel és egy hangzatos címmel jutalmazták a Levéltárat, anyagi elismerést nem kaptunk. De mi megszoktuk ezt, gyakran mi fizetjük a leveleink postaköltségét is a levél-felhasználók helyett.
  3. Az ENSZ buta. Még arra sem képesek, hogy saját maguk írjanak nekünk köszönőlevelet, hiszen ezt, amit nekünk küldtek, mi írtuk az ő részükre. Aki nem hiszi, leellenőrizheti a Levéltár Facebook oldalán, a dátumok nem hazudnak. Az volt előbb, utána lett ez itt a blogon.
Mindentől függetlenül mi sok sikert kívánunk az ENSZ-nek, és ha a nemzetközi konfliktusok úgy kívánják, válogassanak csak a leveleink közül.
 
Üdvözlettel:
                Katonai Biztonsági Hivatal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr52558379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása