A szomorúságtól most nem is tudok többet írni, mert megkaptam a test szállítására az árajánlatot, ha kigyászoltam magam, majd felhívlak.
1. Kategorizálás
Kategória: Családi
Alkategória: Gyász
Stílus: Kegyeleti
Célcsoport: Az áldozat hozzátartozói
2. Felhasználási javaslat
Mi sem gondoltuk volna, hogy ennyire eldurvul a helyzet, de az élet néha kegyetlenebb, mint a fikció. Fogadd részvétünket, mert elveszíteni egy családtagot mindig megrázó, még akkor is, ha róla van szó. Igen, az agresszív adócsaló rokonod bekapta a legyet – így mondják azok, akik trendinek és lazának szeretnének látszani, de csak egyszerűen unalmasak –, ráadásul maga kereste a bajt.
Kapott egy fülest, hogy rajta röhög az általa beperelt légitársaság minden alkalmazottja, mert a panaszkezelő kisfőnök megalázó módon lepattintotta a precízen felépített reklamációját. Elégtételt akart venni egy szamuráj karddal a főnökön, de a főnök a Krav-Maga katonai divíziójának expert szintű harcosa, és leütötte úgy, hogy estében felnyársalta magát.
A hatóságok téged találtak meg a halálhírrel, és most neked kell értesíteni a többi rokont, megszervezni a test hazahozatalát. Koncentrálj a részvétnyilvánító telefonokra, az értesítő levelet átadjuk neked.
3. A levél
Kedves <rokon neve>!
 
<A halott rokonotok neve> meghalt. Erőszakos halállal, és ennyi elég is, ismertük mindannyian, nem volt egy simulékony ember.
Fogadd részvétemet, rád fér. Tudom, hogy te (sem) szeretted, de egyrészt minden halál szomorú, másrészt <a messzi paradicsomi ország, ahol meghalt>-ban halt meg, és nekünk kell hazahozatni a testét, fizetni az összes felmerülő költséget.
A szomorúságtól most nem is tudok többet írni, mert megkaptam a test szállítására az árajánlatot, ha kigyászoltam magam, majd felhívlak.
 
Üdvözlettel:
<Aláírás>
4. A levél hatása
Nagy nehezen összedobjátok a pénzt, hazakerül a halott, és el tudjátok temetni tisztességesen. Nem véletlenül volt mindenki ilyen adakozókedvű, ugyanis lábra kapott egy pletyka köztetek, hogy mesés vagyont lopott össze az elhunyt rokon. Hol lehet ez a pénz, és ki örökli? Ez még egy hosszú játszma lesz, jönnek, mennek az infók, szövetségek köttetnek és bomlanak fel, egyszóval egy komplett családregény kezd itt kialakulni. Na ez minket nem érdekel, mi itt kiszállunk, ti csak harcoljatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr651790906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása