Mindent hasznosítunk, mert mindenünk hasznos.
Az álszerénység a tehetségtelenek menedéke.
Kérdés: Használta valaki is egyetlen leveleteket?
Válasz: Igen.
Körthe Farkas a Levéltár átlagos felhasználója, ezért ideális alanya esettanulmányomnak. Személyén keresztül mutatom be, hogyan lehet egy unalmas alakból a Levéltár segítségével boldog és sikeres ember, akire mások felnéznek irigykedés helyett. Az esettanulmány nem fikció.
Körthe viszonylag jó (tehát középiskolai viszonyok között 4-es érdemjeggyel honorálandó) íráskészséggel rendelkezett*, de első munkahelyén az elvárt minimum alatt teljesített, ezért még a próbaidő letelte előtt kirúgták. Új állás után kellett néznie, ekkor került először kapcsolatba a Levéltárral: felhasználta motivációs levelünket.
A megpályázott állást elnyerte, majd a ranglétrán is gyorsan emelkedni kezdett, hiszen a bukott projektektől hatékonyan el tudott határolódni, csapatát sikeresen motiválta a válságos helyzetekben is, és kreatív költségcsökkentő ötleteivel elnyerte a főnökség kegyeit.
Karrierépítés közben barátokat is szerzett (népszerűség és hatalom párban járnak), és hamarosan a társaság központjává vált, elsősorban nagyszerű humoros leveleinek köszönhetően. Partnert is talált levelünkkel – nem is egyet –, ezért rendszeresen magyarázkodnia kellett a szeretői előtt a szeretői miatt, de mivel levélben tette mindezt, csak akkor lett szakítás a vége, ha ő akarta.
Céges és magánéleti sikerei megnövelték önbizalmát, az addig kissé görnyedt tartása daliássá vált, és szokása lett beszélgetőtársai szemébe nézni. Egyszóval érett és magabiztos férfivé vált.
Az alkalmazotti lét ekkor már nem elégítette ki, saját vállalkozást és tulajdonosi szerepet akart. A biztos receptet választotta: két kft-t alapított, ezek ide-oda számláztak egymásnak, és az áfát visszaigényelték. Ám itt hiba csúszott Farkas számításába, az APEH felfigyelt rá. Az ellenőrzést elkerülni nem tudta, de minden gyanú alól mentesült, miután tisztázta magát egy ügyes levéllel. Ezután felszámolta illegális vállalkozásait, és egyszerű zsarolásból szerzett elképzelhetetlenül sok pénzt. Most pedig boldogan él valahol, és már csak szórakozásból olvasgatja a Levéltárat.
A Körthe Farkasról szóló esettanulmány további részletei itt találhatók.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://leveltar.blog.hu/api/trackback/id/tr842645533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2011.02.09. 12:00:18

Nagyon hasznos és tanulságos ez a levél. A sok link külön jó volt, segített feleleveníteni egy csomó régi levelet, sőt volt olyan is, amit még csak most olvastam először.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.09. 12:56:46

@entropic:

Néha én is újraolvasok pár levelet, ahogy te egyes könyveket. És általában tetszenek :)
süti beállítások módosítása